ЕС обсъжда възможността за изключване на Русия от международната банкова

...
ЕС обсъжда възможността за изключване на Русия от международната банкова
Коментари Харесай

ЕС заплашва Русия, че ще спре Северен поток и ще я изключи от SWIFT

Европейски Съюз разисква опцията за изключване на Русия от интернационалната банкова разплащателна система SWIFT и цялостно прекъсване на газопровода " Северен поток 2 ", в случай че Москва стартира инвазия в Украйна, разкри ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Говорейки пред CNN в четвъртък, еврократът сподели, че Европейски Съюз няма да изключи никакви вероятни разновидности за наказания, добавяйки, че нищо не е „ отвън масата “.

Европейски Съюз и Съединени американски щати сега работят върху пакет от ограничения, предопределени да възпират Русия да обмисли военно навлизане в Украйна. Москва е упрекната, че е сложила 100 000 бойци на границата, като някои настояват, че възнамерява офанзива. Това изказване неведнъж е отричано от Кремъл.

Последното изказване на фон дер Лайен идва макар някои известия, че доста задгранични водачи са се отказали от някои от най-суровите наказания, в това число за финансовия и енергийния бранш, заради опасения, че европейската стопанска система и енергийната сигурност на континента могат да получат забележителен удар.

Те включват догатката, че Европейски Съюз може да наложи цялостна възбрана за потреблението на Северен поток 2, противоречив газопровод, който свързва Русия с Германия.

„ Искам да бъда доста ясна: нищо не е отвън масата, всичко е на масата “, сподели фон дер Лайен, когато беше запитана непосредствено дали Европейски Съюз ще се погрижи енергийната система да бъде спряна от потребление. Тя повтори същото нещо, когато също беше запитана за SWIFT.

„ Комисията дава отговор за проектирането, оформянето и развиването на глобите – във финансовата област, в икономическата област, в региона на технологиите. Това включва всичко “, изясни тя.

Според фон дер Лайен всевъзможни наказания на Европейски Съюз против Русия биха имали гибелен резултат. Брюксел е най-големият търговски сътрудник на Москва и 75% от директните задгранични вложения в Русия идват от Европейски Съюз, изясни тя, предполагайки, че икономическите ограничения биха били мъчителни.

По-рано през януари немският вестник Handelsblatt заяви, че Европейски Съюз и Съединени американски щати са отказали да обмислят изключване на Русия от интернационалната банкова платежна система SWIFT.

Той означи, че може да дестабилизира финансовите пазари и да помогне за основаването на различна платежна инфраструктура, която към този момент няма да бъде доминирана от западните страни.

Американското издание Bloomberg по-късно заяви, че Германия е поискала препоръчаните наказания против Русия да не включват ограничавания върху енергетиката, като упорства секторът да бъде освободен, в случай че бъдат взети ограничения за блокиране на достъпа на банките до щатски долари.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР