ЕС няма да финансира изграждането на огради по външните си

...
ЕС няма да финансира изграждането на огради по външните си
Коментари Харесай

ЕС няма да финансира огради по външните си граници

ЕС няма да финансира построяването на огради по външните си граници, се разбра от думите на председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, както и от заключенията на специфичния Европейски съвет, оповестява БНР.

Европейският съвет намерено призна, че миграцията е европейско предизвикателство и изисква европейски отговор, сподели фон дер Лайен. Тя напомни, че точно взаимните дейности са помогнали за оправянето с мигрантите, които режимът в Беларус ги е употребявал като оръжие, както и за приема на украинските бежанци.

Според нея би трябвало да се работи в две насоки - привършване на работата по пакта за миграцията и убежището и укрепването на външните граници, за което има два пилотни плана.

Запитана дали това значи създаване на стена или ограда, Фон дер Лайен отговори:

" Единият от плановете, към които сме се насочили, има ограда, само че нищо повече. И той не работи. Има потребност от камери, електронно наблюдаване, пътища, по които да се патрулира към оградата, личен състав, наблюдателни кули, транспортни средства. Всички тези неща би трябвало да са в общ пакет. Фокусът е върху това да имаме функционираща граница и да знаем, че в случай че някой пристигна там, има процедура, която се ползва по всички външни граници ".

Лидерите се схванаха страните членки взаимно да признават решенията си за връщане на мигранти.

Това значи, че едно решение, взето в една страна-членка, важи за всички останали, разясни фон дер Лайен.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР