ЕС и САЩ проведоха във Вашингтон първата двустранна среща на

...
ЕС и САЩ проведоха във Вашингтон първата двустранна среща на
Коментари Харесай

ЕС и САЩ проведоха двустранна среща на високо равнище по противодействието срещу Русия

ЕС и Съединени американски щати организираха във Вашингтон първата двустранна среща на високо ниво за противопоставяне на Русия, като потвърдиха желанието си да я " изолират " и да координират използването на към този момент въведените наказания. Службата за външни работи на Европейски Съюз заяви за срещата в изказване, оповестено в Брюксел.

На срещата участваха заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Уенди Шърман и заместник-генералният секретар на Службата за външна активност на Европейски Съюз Енрике Мора.

" В четвъртък във Вашингтон Европейският съюз и Съединените щати организираха първата среща на високо ниво по въпросите на Русия ", се споделя в документа. „ Срещата беше продължение на срещата на върха ЕС-САЩ през юни 2021 година, на която двете страни обявиха, че са подготвени да координират политиките и дейностите на Европейски Съюз и Съединени американски щати във връзка с Русия. "

В документа се акцентира, че на срещата е реализирано " единодушие да продължи тясната съгласуваност по използването на глобите против Русия " и е контрактувано " да се обсъдят по-нататъшни ограничения за уединяване на Русия от стопанските системи на Европейски Съюз и Съединени американски щати и техните финансови системи ". /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР