ЕС да повиши и централизира надзора върху прилагането на санкциите

...
ЕС да повиши и централизира надзора върху прилагането на санкциите
Коментари Харесай

Евродепутатите с апел ЕС да повиши надзора върху прилагането на санкциите срещу Русия

ЕС да увеличи и централизира надзора върху използването на глобите против Русия и да създаде способи за следене на случаите на заобикалянето им - за това приканиха евродепутатите в резолюция, призната на пленарна сесия в Брюксел, съобщи БНР.

Евродепутатите упорстват Общността да ускори съгласуваното използване на съществуващите наказания върху износа на съветски нефт, да затвори по-ефективно европейския пазар за съветски изкопаеми горива и да наложи наказания на всички огромни съветски петролни компании, " Газпромбанк ", техните дъщерни сдружения, както и на техните управителни препоръки.

Часове преди вота изданието " Политико " разгласява следствие, съгласно което България посредством дерогацията за вноса на съветски нефт е помогнала на Кремъл да натрупа облага от близо 1 милиард евро. Според публикацията импортираният от Русия нефт бил преработван в бургаската рафинерия на " Лукойл ", след което бил изнасян в чужбина, в това число в страни от Европейски Съюз.

Европа би трябвало да работи дружно със страните от Г- 7 за доста намаление на тавана на цените на съветския нефт, за налагане на цялостна възбрана на вноса на съветски газ, както и на вноса на горива и други петролни артикули от страни отвън Европейски Съюз, в случай че тези артикули са създадени с съветски нефт, се споделя още в резолюцията.

Европейският парламент чака Европейски Съюз да забрани транспорта на съветски нефт и износа на полутечен газ през територията си, както и да вкара тавани на цените и размера на вноса на съветски и беларуски торове.

Екологичен потенциал показва паника поради съществуващите благоприятни условия за заобикаляне на наложените от Европейски Съюз наказания против Русия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР