Ермитажът в Санкт Петербург се слави като най-големият музей в

...
Ермитажът в Санкт Петербург се слави като най-големият музей в
Коментари Харесай

Ермитажът – най-големият музей в света

Ермитажът в Санкт Петербург се слави като най-големият музей в света и се намира на известния площад Дворцовая, където са се случили доста значими събития в историята на Руската империя.

Музеят се състои от няколко здания – Зимен замък, Малък Ермитаж, Стар Ермитаж, Нов Ермитаж, Ермитажен спектакъл. В комплекса се включват и Меншиковския замък, Източното крило и имперската фабрика за порцелан.

В Ермитажът се съхраняват над 3 милиона творби на изкуството от цялостен сят и музеят е включен в Световното културно завещание на ЮНЕСКО. Всеки обожател на изкуството може да открие нещо по усета си там. Колекциите са колкото огромни, толкоз и разнородни и включват антични гръцки керамични съдове, китайски порцелан, персийски и европейски гоблени, облекла, мебели, монети и медали. Колекцията от оръжия и брони включват предмети от Русия, Западна Европа и Ориента. Ермитажът е прочут и с картините на Да Винчи, Тициан, Рембранд, Гоген, Рафаел, Ван Дайк, Моне, Матис, Ван Гог, Пикасо и още доста други.

Снимка: dobrych

Едно от наложителните места, които би трябвало да посетите е Съкровищницата – изложба от времето на 18-тата съветска императрица Екатерина Велика. В Съкровищницата има две сбирки. Златната сбирка съдържат 1500 произведения от злато събирани от Евразия, Черно море и Ориента сред 7-и век пр.Хр. и 19-ти век сл.Хр. Диамантената сбирка пък се състои от бижута и украсени с диаманти ножове и ками от Изтока.

Зимният замък е бил формалната резиденция на съветските императори от 1732г. до 1917г., когато е превзет при известната Октомврийска гражданска война. Дворецът е монументална постройка, отразяваща славните дни на Руската империя и като част от музея, в него могат да бъдат видени персоналните палати на кралското семейство, тронната зала на Петър Велики и императорската колесница, направена от злато.

Тук могат да се видят още доста неща, предизвикващи екстаз – имперски емблеми, Бижутата на Фаберже, антично злато. Към края на царуването на Екатерина II музея в Ермитажа се смята за една от най-големите художествени сбирки на Европа. В него се съдържат съвсем 4000 картини, повече от 7000 рисунки, съвсем 8000 гравюри и към 10000гравирани камъни.

Двупосочният самолетен билет до Санкт Петербург коства към 300 евро, а таксата за музея е 14 евро.

Галерия
Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР