ЕРМ Запад установи 1838 кражби на ток за първата половина

...
ЕРМ Запад установи 1838 кражби на ток за първата половина
Коментари Харесай

1838 кражби на ток установи ЕРМ Запад за първата половина на 2022 г.

ЕРМ Запад откри 1838 обири на ток за първата половина на 2022 година , оповестяват от сдружението. Общо 87% са откритите случаи на нелегално ползване на сила от семейства, а 13% - на икономически клиенти.

Фактурираната сила за всички установени случаи на нелегално ползване е в размер на 11 253 MWh за първата половина на 2022 година, което се равнява на потреблението на град като Благоевград за целия месец юни.

Съгласно нормативната уредба, електроразпределителното сдружение има право да дотаксува сила единствено за 3 месеца обратно, без значение какъв брой време е продължавала нерегламентираната консумация на ток. С решение на КЕВР от 1 юли цената за софтуерен разход, по която се остойностяват фактурите на неточните консуматори след откриване на злоупотребата, скочи тройно.

Откраднатата от компании електрическа енергия е 4800 MWh.

Едно от огромните закононарушения, открито през юни тази година от екипите за битка с кражбите в ЕРМ Запад, е осъществено от първокласен ресторант на бул. " Витоша " в София. Обектът е употребявал нерегламентирано електрическа сила посредством подземно скрита линия. Тримесечната фактура за вредата е на стойност 12 860 лева, само че в случай че кражбата беше открита месец по-късно, тя щеше да бъде остойностена на 36 825 лева

ЕРМ Запад ползва редица ограничения за понижаване на загубите от нелегално ползване на електрическа енергия. Сред тях са защита в селища с рискови консуматори, монтаж на СОТ системи в табла на крадци на ток-рецидивисти, изнасяне на електромерни табла за цели селища или обособени мрежи.

Дружеството прави непрестанен мониторинг на софтуерния разход и масирани инспекции в зоните, където се вижда нарастване на равнищата. Освен това се прави реорганизация на мрежи за ограничение на опциите неточни консуматори да се прикачват към тях.

Предприетите от ЕРМ Запад спомагателни ограничения доведоха до понижаване на нарушаванията спрямо първото полугодие на 2021 година, когато дотаксуваната сила беше в размер на 13 635 MWh.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР