Ереван. Представители на посолството на Русия в Ереван са се

...
Ереван. Представители на посолството на Русия в Ереван са се
Коментари Харесай

РИА Новости: Руски дипломати се срещнаха с лидерите на протестите в Армения

Ереван. Представители на посолството на Русия в Ереван са се срещнали с водачите на опозицията Никол Пашинян и Арарат Мирзоян, оповестиха от пресслужбата на дипломатическото посланичество, предава РИА Новости .
„ В хода не беседата участниците са обменили отзиви за настоящата обстановка в Ереван и Армения “, се споделя на страницата на посолството във „ Facebook “.
Руската страна прикани уредниците на митинга да влязат в градивен разговор с настоящата власт и другите политически сили. Дипломатите са подчертали, че развилата се обстановка би трябвало да бъде решена извънредно в границите на конституционното поле и в полза на всички арменски жители.
„ Изразена е вяра за допустимо най-бързо завръщане на живота в страната в обикновено и умерено русло “, се споделя още в известието.
По-рано Никол Пашинян съобщи, че се е срещал с представители на Москва и те са го уверили, че Русия няма да се меси във вътрешните работи на Армения.

Протестните акции

Уличните митинги против избирането на някогашния президент на Армения Серж Саргсян за министър председател започнаха в средата на април. Противниците му го упрекват в неефективно ръководство, узурпация на властта и за влошеното икономическо положение на страната.
През миналите почивни дни митингите доближиха своя пик. Лидерите на опозицията – депутатите Никол Пашинян, Сасун Микаелян и Арарат Мирзоян бяха арестувани, само че в понеделник, под натиска на обществеността, те бяха пуснати на независимост.
В същия ден Саргсян освободи премиерския пост, а след него оставка подаде и държавното управление. За изпълняващ длъжността министър-председател бе назначен представителят на Републиканската партия Карен Карапетян.
Независимо от забележителните отстъпки от страна на управляващите, опозицията няма желание да прави компромис. В сряда Никол Пашинян разгласи, че чака „ цялостна капитулация “ на ръководещата Републиканска партия. Според неговите думи, митингите ще продължат, до момента в който управляващите не изпълнят всички претенции на протестиращите.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР