Ердоган заяви, че след встъпването на в длъжност възнамерява да

...
Ердоган заяви, че след встъпването на в длъжност възнамерява да
Коментари Харесай

Ердоган чака Байдън да стане президент, за да обсъди с него разногласията за Сирия

Ердоган съобщи, че след встъпването на в служба има намерение да разиска с него различията на Турция и Съединени американски щати по и покупката на оръжие.
" Не са ли Турция и Съединени американски щати членове на НАТО, не са ли съдружници? И те самите го признаха. Но сегашната позиция на Съединени американски щати по въпроса за нашите покупки на оръжие не намираме за вярна. В северната част на Сирия, на изток от Ефрат, също. Нека Байдън встъпи в служба, тогава ние ще се опознаем по-добре, ще седнем и ще поговорим “, сподели Ердоган пред кореспонденти.
По-рано Турция неведнъж е упреквала Съединени американски щати в поддръжка на неразрешената в републиката Кюрдска работническа партия и обвързваните с нея сирийски кюрдски сили за самозащита.
Камарата на представителите на Съединени американски щати във вторник одобри законопроект за защитата, който проправя пътя за налагане на наказания против Турция поради закупуването от страната на от Русия, напомня БГНЕС.
Законопроектът за защита за 740 милиарда $ получи 335 гласа „ за “ и 78 „ срещу “, преминавайки с болшинство от две трети.
Президентът на Съединени американски щати съобщи, че в случай че Сенатът също утвърди законопроекта, той ще наложи несъгласие. За да блокира правото на несъгласие на Тръмп, Сенатът също би трябвало да реализира болшинство от две трети. Очаква се Сенатът да гласоподава законопроекта до края на седмицата.
Законопроектът постанова въвеждане на наказания в границите на 30 дни от приемането му. Той приканва за наказания против „ всеки човек, който умишлено е взел участие в придобиването на системата за противовъздушна защита С-400 “ от Турция.
 Турция започва проби на системата за противовъздушна защита С-400 Турция започва проби на системата за противовъздушна защита С-400
Турските медии разпространиха видеозапис на изстрелване на ракета в черноморския регион Синоп, където се тества зенитно-ракетната систем...
Президентът може да анулира глобите след една година.
Връзките сред съдружниците в НАТО Турция и Съединени американски щати придобиването от Анкара на усъвършенстваната съветска система за противовъздушна защита С-400, което накара Вашингтон да отстрани Турция от своята реактивна стратегия F-35 Lightning II. Съединени американски щати настояват, че системата може да се употребява от Русия за скрито приемане на класифицирани детайлности за самолетите Lockheed Martin F-35 и е несъвместима със системите на НАТО. Турция обаче упорства, че С-400 няма да бъде интегрирана в системите на НАТО и няма да съставлява опасност за алианса.
През октомври Р. Кларк Купър, топ чиновник на Държавния департамент, отговарящ за продажбите на оръжие, съобщи, че Турция е нараснала риска от наказания, откакто е тествала своята система С-400. Той сподели, че Съединени американски щати са определили като алена линия за Турция. Купър съобщи, че даже след теста се надява, че Турция ще се откаже от употребата на системата. " Приберете я, изведете я от употреба, просто не я интегрирайте и не я правете работеща ", сподели той.
Анкара неведнъж акцентира, че това е обвързвано с отхвърли на Съединени американски щати за продажба на " Пейтриът ", което я е предиздвикало да търси други продавачи, добавяйки, че Русия е предложила по-добра договорка, която включва трансфер на технологии. Турция даже предложи да се сътвори комисия за изясняване на всевъзможни механически въпроси.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР