Ердоган отправи ясна молба към Путин.Президентът на Турция Реджеп Таип

...
Ердоган отправи ясна молба към Путин.Президентът на Турция Реджеп Таип
Коментари Харесай

Ердоган призова Путин да прекрати войната в Украйна

Ердоган насочи ясна молба към Путин.

Президентът на Турция Реджеп Таип Ердоган прикани съветския водач Владимир Путин да предприеме старания за довеждане докрай на войната в Украйна. Офисът на турския президент заяви в публично официално съобщение, че Ердоган е изискал от съветския президент да приключи огъня и да потърси „ заслужено решение “.

„ Анадолската организация “ заяви, че Ердоган е провел в четвъртък телефонен диалог с Путин. Протоколно от Управлението за връзки към администрацията на турския президент оповестиха, че двамата водачи са разискали въпроси от региона на енергетиката, положението и вероятностите на турско-руските връзки, а също и районните процеси, включително руско-украинската война и Сирия.

Ердоган е декларирал на Путин за желанието за съответни стъпки по основаването на Пътна карта за основаване на газов хъб в Турция. В тази връзка главата на турската страна е привлякъл вниманието на Путин към напъните за развиване на енергийната инфраструктура на Турция.

Засягайки тематиката за войната сред Русия и Украйна, турският водач е напомнил за позитивните резултати на самодейностите за активизиране на разговора, което се е показало в споразумението за зърнения кулоар, огромния продан на пленници и образуването на зона на сигурност към Запорожската АЕЦ.

Турският президент, представен от пресслужбата му, подчертал, че апелите за мир и разговор би трябвало да бъдат подкрепени с едностранно преустановяване на огъня и заслужено споразумяване на различията, пише .

Ердоган е отбелязал също по този начин, че е пристигнало време за съответни стъпки против терористическите ПКК и сирийско кюрдската групировки YPG и политическия й клон PY, включително пречистване от тях на сирийските региони Тал-Рифат и Мюнбич.

В продължение на сирийската тематика, Ердоган е отбелязал, че за съответни резултати по въпросите на Сирия, режимът на Башар Асад би трябвало да заеме градивна позиция и да предприеме редица стъпки в политическия развой.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР