Ердоган не изключва подобрение на отношенията с ГерманияТурският президент Реджеп

...
Ердоган не изключва подобрение на отношенията с ГерманияТурският президент Реджеп
Коментари Харесай

Ердоган не изключва подобрение на отношенията с Германия

Ердоган не изключва усъвършенстване на връзките с Германия
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разчита, че в близко бъдеще ще усъвършенства връзките с редица европейски страни, в това число Германия.

Той е декларирал това пред турски публицисти в самолета на връщане от Киргизия, където взе участие във конгрес на тюркоезичните страни.

„ Отношенията на Турция с Европейския съюз, като се изключи някои страни, могат да се подобрят. В края на този месец ще имам опция да обсъдя с немския канцлер Ангела Меркел доста тематики на турско-германските взаимоотношения. Германия има значима позиция в Европейски Съюз, в действителност водеща “, акцентира Ердоган.

В същото време той още веднъж разкритикува Европейски Съюз за това, че не е извършил обещанията си за мигрантите. Президентът даже прикани Евросъюза да си извърши дадените обещания в сходство с достигнатите съглашения.

През последните години се наблюдаваше значително захлаждане в връзките сред Берлин и Анкара по редица аргументи. На първо място става дума за задържаните в Турция немски жители, множеството от тях публицисти и правозащитници.

В края на септември турският президент Реджеп Ердоган ще направи публично посещаване в Германия. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР