Ердоган и Борисов договаряли развитие на отношенията между двете страни

...
Ердоган и Борисов договаряли развитие на отношенията между двете страни
Коментари Харесай

Церемонията Беше Страхотна, Но Да Говорим По Същество! Рашидов Разкри Какво Се Разбраха Борисов И Ердоган!

Ердоган и Борисов договаряли развиване на връзките сред двете страни в региона на енергетиката и културния продан. " Ние желаеме да се включим в газовия хъб, догоряше се по какъв начин да се направи ", разясни Рашидов. " Получи уверението, че в тази тенденция не би трябвало има терзание, дадоха се мъжки думи ", съобщи Рашидов.

Разговорът, който този път бил извънредно другарски и в атмосфера на благорадположение, почнал с тематиката за бъдещи взаимни дейности в региона на културното завещание и опазването на паметниците. Президентът още веднъж повторил тезата си, която сподели и при откриването на Желязната черква, че двете страни би трябвало да дадат образец по какъв начин съхраняват общите си монументи от предишното.

Ердоган изразил предпочитание, а Борисов приел - когато пристигна моментът да се открие новоремонтираната джамия в София, двамата отново да бъдат дружно. Това още веднъж ще даде знак към Европа, тъй като ще се случи тъкмо по средата на българското европредседателство, била позицията на държавните мъже.

" Турция е най-голямата страна, която граничи с Европа. България живее в едно оптимално успокоение макар бежанските потоци. Турция има втората по величина войска на НАТО, тя ни пази границата ", сподели Вежди Рашидов.

Преосвещаването на черквата " Свети Стефан " в Истанбул е проява на етническа приемливост. " Хората в България с разнообразни вероизповедания си живеят добре. Само политиците си гъделичката езиците. Затова одобрявам дипломацията, която води Борисов. Турция от 50 година търси път към Европа. Няма нищо по-прекрасно от мира и разговора ", разясни Рашидов.

Защо постоянно участва на значимите диалози сред Борисов и Ердоган, Рашидов отговори по този начин: " Аз върша изложения в Турция от 25 година и на тях са участвали Тургут Йозал, с Ердоган се познавам още като беше кмет на Истанбул. Бях 7 година министър на българската страна ".

" На Бойко би трябвало свещи да му палят. Десетици години България си искаше парцелите на екзархията. За 10 минути се реши казусът ", безапелационен е Рашидов.

Двамата удостоверили мъжката дума, която си дадоха преди време – да се съблюдава споразуминето за бежанците. Ердоган подчертал още веднъж, че България няма да бъде обезпокоена от бежанци и установил, че към този момент две години тематиката " бежанци " в България съвсем липсва. Ердоган потвръдил още веднъж желанието си да се задържат хора на границата и колкото се може по-малко атентатори да минават към Европа.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР