Ербил/Анкара. Извършен е атентат посред бял ден срещу дипломати от

...
Ербил/Анкара. Извършен е атентат посред бял ден срещу дипломати от
Коментари Харесай

Odatv: Атентат срещу турски дипломати в град Ербил в Северен Ирак

Ербил/Анкара. Извършен е атентат измежду бял ден против дипломати от турското консулство в северноиракския град Ербил, съобщи телевизионният канал Odatv . Според Анадолската организация при нападението е умрял един турски посланик. Информацията на Ройтерс обаче е за минимум трима жертви от турската дипломатическа задача.
Атентатът е сбъднат в ресторант „ Huqqabaz ” в бизнес постройка против хотел „ Диван ” в центъра на града. Съобщава се, че причинителят, или причинителите, са били облечени в цивилни облекла. Районът на атентата е отцепен от силите за сигурност.
Според турски публицист от „ Хабертюрк ”, нападението е осъществено към 14.10 часа в най-оживената част на Ербил с оръжия със заглушител в ресторант, посещаван за обяд от турски дипломати. По първични данни е умрял един вицеконсул, един посланик е тежко ранен, а положението на трети потърпевш към момента не е открито. Случаят се прави оценка като терористично нахлуване против турски дипломати. При бягството си атентаторите са стреляла и на няколко други места.
Турското Министерство на външните работи удостовери гибелта на един посланик. Изразява се убеденост, че иракските централни управляващи и локалните оторизирани органи ще създадат всичко допустимо за най-бързото търсене и залавяне на атентаторите.
Пак съгласно Министерство на външните работи, последният случай на погубен по време на работа зад граница турски посланик е от 1994 година. Става въпрос за починалия в Атина консултант в турското посолство Йомер Халюк Сипахиоглу, показва още Odatv.

Превод и редакция: Георги Димов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР