Ерата на Джеймс Бонд приключи за Даниъл Крейг, а кариерата

...
Ерата на Джеймс Бонд приключи за Даниъл Крейг, а кариерата
Коментари Харесай

Даниъл Крейг къса всички връзки с Бонд в новия филм от режисьора на Call Me By Your Name

Ерата на Джеймс Бонд завърши за Даниъл Крейг, а кариерата му в киното продължава с нов внезапен завой надалеч от естетиката на английския разузнавач.

Този път - с филм под режисурата на Лука Гуаданино по провокативна творба от поколението на литературните " битници ".

Известен с работата си по Call Me By Your Name и с новия канибалски трилър Bones and All, Гуаданино се е заел да сътвори кино-адаптация по книгата на Уилям Бъроуз Queer (преведена на български език със заглавието " Сбъркан " ).

Крейг влиза в основната роля на историята, която частично е основана на един от най-противоречивите епизоди в живота на самия Бъроуз.

Главният воин е хероиново-зависим мъж, който живее в столицата на Мексико измежду американски експати и студенти и се влюбва в млад американски някогашен боен, с който се сприятелява по време на престоя си в чужбина.

Историята е писана от Бъроуз още през 50-те години, когато напоителното ѝ хомосексуално наличие би се приело за скандал в Америка.
Голяма част от творбата е основана, до момента в който проверяват създателя ѝ за ликвидиране по несъобразителност на 28-годишната му жена Джоан Волмър в Мексико сити.Бъроуз прострелва брачната половинка си по време на празненство - при странни условия, в нетрезво положение. Първо той твърди, че е желал да уцели чаша, поставeна върху главата ѝ, като на игра. По-късно трансформира версията два пъти, като се пробва да потвърди, че не е желал да стреля по жена си и че не е подозирал, че пълнителят е зареден.Писателят бяга в Съединените щати, откакто е упрекнат за причиняването на гибелта на Волмър. Осъден е задочно на две години условно.
Травматичният интервал, в който Queer е писан, е повода, заради която Бъроуз не издава книгата си в продължение на тридесет години. Тя излиза от щемпел едвам в края на 1985.

Това ще е вторият опит за екранизация на творбата. През 2011 година Стийв Бушеми взема решение да режисира кино акомодация по книгата с присъединяване на Стенли Тучи, само че продукцията по този начин и не се появява на екран.

За Лука Гуаданино това ще е поредна провокативна продукция след последните му два кино лентата с Тимъти Шаламе - Call Me By Your Name и Bones and All.

Даниъл Крейг скоро ще се завърне на екран в облика си на детектива Беноа Блан в " Glass Onion: A Knives Out Mystery " - втората част на хитовия филм на Райън Джонсън.

Крейг се появи и в паметна нова реклама на водка Belvedere, режисирана от Тайка Уайтити, в която той танцува в Париж и демонстрира напълно друг облик на фона на общоизвестния си alter ego 007.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР