Equilibrium point“ или “Точка на равновесие“ е новият творчески проект

...
Equilibrium point“ или “Точка на равновесие“ е новият творчески проект
Коментари Харесай

Нов творчески проект на Дунавско сияние започва в Комплекса за социални услуги

„ Equilibrium point “ или “Точка на равновесие “ е новият креативен план на Сдружение с нестопанска цел „ Дунавско зарево “- Русе, който стартира през днешния ден вКомплекса за обществени услугиза деца и фамилии в Русе /КСУДС/. Той е ориентиран къмоказване на грижа и емпатия надеца и възрастни в неравностойно състояние.

Партньори в обществената самодейност са: КСУДС, управляван от Сдружение „ Еквилибриум “и Дом за остарели хора „ Възраждане “. Проектът е финансиран по Програма „ Синева “ – специфична стратегия на „ Овергаз мрежи “ АД, насърчаваща доброволчеството на своите чиновници в интерес на обществото.

Основната концепция на плана е, децата от КСУДС, взаимно със чиновници от групата на „ Овергаз “ и доброволци от Сдружение с нестопанска цел „ Дунавско зарево “,да изработят персонални дарове и приветствени картички за възрастните хора от Дом „ Възраждане “, както и да „ композират “ и изнесат обща празнична стратегия за 1 октомври – Международния ден на възрастните хора.

За тази цел, всеки понеделник от ваканционния месец юли„ врата ще отвори “ креативно ателие „ Плюшено сърце “, в което децата,с помощта на профилирана машина за релефни картички,ще изработят към 250 лични приветствени послания към възрастните хора от Дом „ Възраждане “.

Освен това, те ще ги зарадвати с по едно неповторимо плюшено сърце – знак на признателността на децата към мъдростта и опита на хората от „ златната възраст.

Това планово предложение си слага амбициозната задача да способства за „ създаване “ на прочувствен междупоколенчески мост и емпатия сред две сами по себеси „ сложни “ обществени групи – децата в риск от КСДУС и самотните хора от Дом „ Възраждане “.

Сдружение с нестопанска цел „ Дунавско зарево “ е открило през годините трайни взаимоотношенияс КСУДС. Възпитаници на комплекса са постоянни участници в начинания, като:

- Онлайн конкурс за рисунка „ Приказният свят на природата “;

- Конкурс за най-креативно обръщение за любовта и приятелството;

- Творчески работилнички „ Еко художник “ и „ Еко бижутер “;

- Коледна щедрост „ Рождествено дете “ и други

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР