Епизод 2 от продължението на подкаста за медийна грамотност на

...
Епизод 2 от продължението на подкаста за медийна грамотност на
Коментари Харесай

В новия епизод на МеГра: СOVID-19 и фалшивите новини

Епизод 2 от продължението на подкаста за медийна просветеност на Българска национална телевизия " МеГра " ще разкрие повече по тематиката за COVID-19 и подправените вести.

Специалисти и неспециалисти се надпреварват да дават разнообразни отзиви и изказвания, което в допълнение обърква аудиторията. Темата за COVID-19 е една от тези, по които не просто се взима осведомено решение, само че и осведомено се заема страна.

Епизодът ще насочи по какъв начин да отсеем достоверната информация и да се имунизираме против подправените вести по време на здравна рецесия.

Ще оказват помощ публицистите от нюзрума с най-голямо публично доверие - този на публичната телевизия, Аделина Радева, Христина Христова, Татяна Йорданова и Милена Кирова. Те ще споделят,кои са най-големите лъжи, които чуха за имунизациите, по какъв начин да се предпазим от суматоха и на кои източници да имаме вяра, по какъв начин да отсяваме значимата и тествана информация по време на пандемия и какво значат термините и характерния изказ в новините.

Епизодите от поредицата може да чуете в подкаст и YouTube каналите на Българска национална телевизия.

Слушайте епизод 2 от сезон 2 на " МеГра "

Гледайте епизод 2 от сезон 2 на " МеГра "

" МеГра " /сезон 2/ се осъществя с финансовата поддръжка на Европейския парламент, а всички епизоди на поредицата са налични за слушане, в обновените уеб сайтове и, в подкаст и YouTube каналите на Българска национална телевизия.

Официален канал на Българска национална телевизия

Официални подкаст канали на Българска национална телевизия:

Spotify:

Soundcloud:

Аpple Podcasts:

Гугъл Podcasts:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР