Епископи и други високопоставени католически духовници насилили около 1000 деца

...
Епископи и други високопоставени католически духовници насилили около 1000 деца
Коментари Харесай

Мръсните секс тайни: Орална любов, светена вода и аборти в църквата

Епископи и други високопоставени католически духовници насилили към 1000 деца за 70 години. Това станало в американския щат Пенсилвания, където похищенията били прикривани, а детайлности за тези случаи станаха известни след отчет от правосъдното следствие.

Подробностите за протичащото се в църквата и отвън нея са ужасяващи. Някои от жертвите към този момент са възрастни, само че са свидетелствали против свещениците. Става ясно, че управленията на епархиите знаели.

Сред досиетата има такова на духовник, предиздвикал момче да му прави орална обич и по-късно напръскал устата му със светена вода, духовник, насилил и петте сестри в едно семейство, различен изнасилил момиче в болничното заведение, както и духовник, забременил тийнейджърка и провел аборт.

Сред случаите е и този на мъж, който бил принуден да се съблече и бил бичуван от група чиновници в расо.

Всичко това излиза от огласения отчет на така наречен огромно правосъдно жури. Докладът обгръща шест от осемте католически епархии в Пенсилвания и е плод на най-мащабното изследване за прояви на педофилия в Католическата черква, осъществявано от федерална институция в Съединени американски щати. Разследващите са разпознали над хиляда жертви, като допускат, че има още хиляди, които се притесняват да излязат на показ или данните за тях са изгубени.

Римокатолическата черква се тресе от скандал за полови похищения против малолетни от повече от 15 години, откогато през 2002 година в Бостън бяха установени фрапиращи случаи. Въпреки че бяха изплатени милиарди долари за извънсъдебни съглашения и бяха въведени нови стратегии за предварителна защита, абсурдът не стихва и доближава висши духовници, отбелязва нюйоркското издание. Всичко това е на 1400 страници.

Разгледани са над 2 милиона документа, в това число от тайните цъковни архиви.

Наскоро от поста си се отдръпна кардинал Тиъдър МакКарик, архиепископ на Вашингтон, след обвинявания в полови похищения против млади свещеници, семинаристи и малолетни.

Всички чилийски епископи хвърлиха оставки поради сексскандал

Ковчежникът на Ватикана на съд за полов тормоз

Реално обаче жертвите няма да могат да получат задоволство от съда, защото законодателството на щата е за жертви на полово посягане като деца да внесат тъжба по цивилен иск до 30-годишната си възраст, а по престъпен - до 50-годишна възраст. Много от насилените обаче през днешния ден са на повече години.

Breaking: A Pennsylvania grand jury report finds there were more than 1,000 victims of priest sexual abuse during past 70 years. The state's attorney general said of church leaders: “Above all else, they protected their institution, at all cost. " https://t.co/r8QsaPJeei
— Michael J. O'Loughlin (@MikeOLoughlin) August 14, 2018
Най-възрастният човек, приказвал пред огромното жури, в този момент е на 83 години, написа "Вашингтон пост ", представен от Българска телеграфна агенция.

Магистратите прочели хиляди страници, разказващи за момчета и девойки, принудени да мастурбират пред свещеници, за детска порнография и още.

Някои от тези свещеници, иито имена са в отчета, са поискали да бъдат изтрити от него.

По-голямата част от хипотетичните причинители въобще не могат да бъдат изправени пред съда. Мнозина са мъртви, само че има и доста с изтекла отминалост.

Ето за какво правосъдните заседатели упорстват най-малко да назоват имената им.

"Ще осветим държанието им, тъй като това е, което жертвите заслужават ", се споделя в отчета.

В досиетата е свещеникът Томас Скотек, който насилвал момиче от 1980 до 1985 година. Тя даже забременяла, а той провел аборт. Документите демонстрират, че епископът е знаел, само че не е направил нищо.

Сексскандал с деца раздруса Англия

Кои са най-скандалните папи в историята

Той даже показва поддръжка за служителя си. През 1987 година той е пренасочен към друга черква. През 1989 година младата жена бе помолена да подпише съглашение за конфиденциалност в подмяна на финансово съглашение.

Същата година епископът изпраща писмо до Ватикана, в което признава, че свещеникът е провел аборт. Според католицизма аборта е "морално зло ", заслужаващо автоматизирано отделяне, като популяризира това свое отношение освен към дамите, само че и към сътрудниците, които поддържат решение за аборт, и към медицинските лица, участващи в тази процедура.

Епископът даже изискал опрощаване на свещеника. Скотек остава на работа до 2002 година.

Тогавашният свещеник обаче дава отговор на всичко това посредством юриста си: Той е работил съгласно времето и даже основал вътрешен съвет за следствие.

В отчета се приказва и че свещениците окичвали своите жертви със златни украшения.

В Питсбъргската епархия бил оголен кръг от свещеници, които основали детска порнография, и употребявали "бичове, принуждение и садизъм ".

Те даже обменяли информация между тях.

Един човек свидетелства, че въпросната група го повикала на енорийска колекция и му споделила да се качи на леглото, да си смъкна ризата, панталоните и бельото.

През цялото време те твърдели, че вършат прилика с мъчението на Христос и че фотосите ще бъдат употребявани за основаване на религиозни скулптури. Той споделя, че групата се грижела за жертвите си с дарове. Свещениците маркирали своите обичани момчета със златни кръстове.

Те били сигнал за останалите, че това момче към този момент е насилено.

Разкрито е и досие на духовник в Алентаун, който насилвал момче от 1981 до 1983 година.

Епархиятатогава даже уведомила полицията.

Жертвата споделила на униформените, че свещеникът принудил момчето да му прави орална люобов, а по-късно му пръснал устата със светена вода за филтриране.

Давността за това е изтекла, а свещеникът служил до отдръпването си през 2009 година.

Друг духовник след полово принуждение получил присъда, а по-късно Питсбъргската епархия го обезщетили.

Епископът на Харисбърг получава през 1991 година сигнал за момиче, което е било изнасилвано от духовник през 60-те и 70-те години. Жената твърди, че когато е на 7 години, свещеникът я е изнасилил в болнична стая, до момента в който се е възстановявала от отстраняването на сливиците. Жената споделила на епархията, че свещеникът я е изнасилил още два пъти, когато е бил младеж.

Той си признава за сторенето и бил свален от работа.

Друго досие споделя за духовник, който има дете тийнейджърка и все пак е соатанл да служи.

После се развежда.

В Грийнсбургската епархия сред 1976 и 2002 година получават няколко сигнала. Няколко деца от приблизително учебно заведение са споделили, че свещеникът им е приказвал за мастурбация в час по вяра. После същият този духовник е разследван за полов контакт с малолетни. През 2002 година е уволнен.

Свещеникът Августин Гиела в Харисбъргската епархия насилил и петте сестри в едно семейство. Започнал през 1982 година. Взимал и техни телесни течности.

WERE YOU ABUSED BY A PRIEST OR OTHER RELIGIOUS PERSON? https://t.co/z6hfTcHfZn
— Michael Savage (@ASavageNation) August 14, 2018
Полицаите ги намират в дома му, както и порнография. Гиела е задържан през 1992 година и е признал закононарушенията си. Той умира преди да стартира делото.

Голямото жури свидетелства, че злоупотребата с девойките би могла да бъде спряна доста по-рано, в случай че Харисбургската епархия е работила по тъжба за този духовник през 1987 година Петте сестри разказали пред съда за всички вреди, нанесени им от него. Една от тях даже опиатала да се самоубие.

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР