Epic Games, създателят на популярната видео игра Fortnite, получи най-голямото

...
Epic Games, създателят на популярната видео игра Fortnite, получи най-голямото
Коментари Харесай

Играчи на Fortnite ще си получат обратно суми за общо $245 млн.

Epic Games, основателят на известната видео игра Fortnite, получи най-голямото наказване за нарушение на Закона за отбрана на поверителността на децата онлайн в Съединени американски щати. Компанията бе санкционирана от Федералната комерсиална комисия (FTC), като би трябвало да заплати финансова глоба в размер 520 млн. $. От тях 245 милиона $ ще отидат за възобновяване на суми на клиенти.

Разработчикът бе осъден за нарушение на Закона и за заблуждение на милиони играчи да вършат непреднамерени, инцидентни покупки в играта.

Fortnite е безвъзмездна за игра, само че компанията съумява да генерира милиарди долари с помощта на вариантите за покупки в играта, да вземем за пример на цифрови скинове и специфични сезонни пропуски, предоставящи потребни продукти.

FTC откри „ контраинтуитивната, непоследователна и объркваща настройка на бутоните на играта “, която води до таксуване на играчите, без те да са поискали. По този метод заплащания са били осъществявани, в това число до момента в който играчите считат, че играта е в латентен режим или в развой на зареждане.

Тези тактики доведоха до стотици милиони долари неоторизирани такси за потребителите “, сподели FTC.

Fortnite разреши на децата да купуват нейната валута в играта, „ без да изисква деяние или единодушие на родителите или притежателя на картата “. Това докара до редица недоволства на родители за насъбрани сметки за стотици долари, преди да схванат, че Epic е таксувал кредитната им карта без тяхното единодушие.

Ние приехме това съглашение, тъй като желаеме Epic да бъде в челните редици на отбраната на потребителите и да обезпечи най-хубавото преживяване за нашите играчи “, разясниха от компанията разработчик.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинEpic Games Fortnite видео игра санкция ПоследниНай-четениРегулации 32 Играчи на Fortnite ще си получат назад суми за общо $245 млн. Компании 536 Tesla спря работата в най-важния си цех Списанието 708 Български камери на Луната и на Марс Бюджет и финанси 268 Минималната работна заплата – сред популизма и действителността Накратко 5898 Вечерни вести: Депутатите удължиха бюджета; Русия стопира петрола за Европа Индустрии 4094 Какво следва за имотния пазар в България през 2023 година Енергетика 3899 Русия стопира петрола за страните, въвели ценовия таван Регулации 3461 Комисия за защита на конкуренцията се ускори да ревизира сдел
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР