ЕПА След формалното откриване вчера, конференцията за климата в Глазгоу официално

...
ЕПА
След формалното откриване вчера, конференцията за климата в Глазгоу официално
Коментари Харесай

Конференция за климата в Глазгоу: Започват преговори между световни лидери

 ЕПА След формалното разкриване през вчерашния ден, конференцията за климата в Глазгоу публично продължава с двудневни договаряния сред международни водачи. България ще бъде показана от служебния министър председател Стефан Янев, оповестява Българска национална телевизия.

Днешният, на процедура, първи работен ден ще бъде отдаден на амбициозната цел световното стопляне да не надвишава градус и половина.

" По отношение на климата, светът се намира на минута преди среднощ. " - съобщи домакинът - английският министър председател Борис Джонсън.

Той смята, че е време човечеството да премине към действителни дейности до момента в който не е станало прекомерно късно.

Очаква се основна тирада и на принц Чарлз. Уелският принц ще се обърне към международните водачи да се ангажират доста по-активно с бизнес общностите, с цел да бъдат разблокирани трилиони долари за намиране на решения. На срещата на Г-20, принцът прикани към съответни дейности във връзка с климата.

" Конференцията за климата стартира в Глазгоу.Съвсем безусловно това е последният късмет. Сега би трябвало да преведем хубавите думи в още по-добри дейности. И защото значимостта на климатичните промени господства диалозите в нюзрума и в дневните на хората и е заложено бъдещето на човечеството, сигурно е време да загърбим разликите си и да се възползваме от тази неповторима опция да стартираме екологично възобновяване посредством устойчива стопанска система и по този начин спасим нашата планета. " - съобщи принц Чарлз.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР