ЕП през годините остана последователен да отстоява членството на България

...
ЕП през годините остана последователен да отстоява членството на България
Коментари Харесай

Мария Габриел за Шенген: Важно е да сме сигурна граница на ЕС

ЕП през годините остана пореден да отстоява участието на България и Румъния в Шенген, въз основата на изпълнени критерии. Това съобщи вицепремиерът Мария Габриел в ефира на Българска национална телевизия.
Прочетете още
По думите ѝ тематиката Шенген участва във всеки диалог с европейските ни сътрудници, а страната ни има поддръжката и от Испания, която е ротационен ръководител на Европейския съвет.

Не бива обаче да подхождаме с непотребен оптимизъм, познавайки вътрешнополитическата обстановка в 2 от страните, които към този момент са изразявали своите съображения ", добави Мария Габриел.

" Важно е да продължим диалозите с Холандия и Австрия и да имаме ангажимент, че ние сме сигурна граница на Европейския съюз ", прикани тя.

Не знаем дали Марк Рюте ще бъде главният ни събеседник, още веднъж настояваме, че са изпълнени критериите, сподели още Габриел.

Според нея първа позитивна стъпка е предлагането на Европейска комисия да бъде комплициран завършек на Механизма за съдействие и инспекция.

Направени са нови рекомендации, имаме 5 позитивно оценени дейности и 2, на които продължава да се натъртва. Това за мен е доста позитивен знак, по този метод би трябвало да продължим, разяснява още вицепремиерът Мария Габриел.

За срещата на върха на НАТО във Вилнюс Габриел разяснява, че даже и на този стадий се изпраща мощен сигнал, че Украйна за нас е повече от сътрудник. Всеобхватната поддръжка би трябвало да продължи, прикани Мария Габриел.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР