Ентусиазмът ни, когато чуем за нов български филм, винаги е

...
Ентусиазмът ни, когато чуем за нов български филм, винаги е
Коментари Харесай

10 от най-интересните български филми от последните години

Ентусиазмът ни, когато чуем за нов български филм, постоянно е огромен, а през последните години имаме и доста планове, с които да се гордеем.

Това са подбрани продукции, които се подреждат с причина в нашата ранглиста, а разновидните жанрове освен обогатяват нашето кино развиване, само че и печелят нашия интерес от ден на ден.

1. Летовници

Проследяваме група летовници, които с всичките си разлики се събират на отмора в един хотел на Черноморието и преплитат пътищата си. Филмът ни зарежда с доста смях, а колоритните герои ни объркват на кого да симпатизираме повече. Приключенската им отмора ги научава непрекъснато на нещо ново, а някои получават и уроци за цялостен живот.

2. Живи митове

Вече пораснала компания се събира още веднъж, с цел да възвърнат паметта на собствен другар, който се разсънва след кома и не може да си спомни нищо. Дори и след толкоз години те не са изгубили своя хлапашки дух, а скоро не помнят всевъзможни задръжки и изживяват още веднъж незаменимите си мигове от детството.

3. Чужденецът

Командировката в България на един французин се прекатурва ненадейно, когато се сблъсква с локално селско момиче. Тя има бунтарско държание и не се преценява с думите и дейностите си, а това кара чужденецът да се влюби. В опита си да я откри, той се вкарва в куп неприятности. А неговият най-хубав другар от България, в чистите си планове да му помогне, също се сблъсква с хубостта на девойката.

4. Възвишение

Този възрожденски филм, от елементи основан на същински събития, ни връща в края на XIX век, където двама революционери-разбойници са изпратени да изпълнят тежката задача да предадат значимо известие на Апостола. Те са изправени пред сложен и рисков път, който ги слага пред непредвидени събития. Тяхната жадност за независимост обаче ги води и те няма да се дадат елементарно.

5. Воевода

Филмът, основан на описа от Николай Хайтов „ Румена челник “, ни демонстрира една друга борба против Османската империя – тази на Румена. Тя е борбена и неуморима персона, която заплаща високата цена да остави фамилията си в името на правораздаването, а същинските събития в продукцията разсънват у нас мощни страсти на неоспоримо почитание.

6. 11 А

Историята ни разкрива живота на една новонастъпила преподавателка по литература, която е сложена пред сложната задача да управлява най-бунтарския клас в учебното заведение. Тя е надарена танцьорка с огромни упоритости за реализация в региона. И точно това ѝ оказва помощ в нейното начинание като учителка. Волята и упоритостта ѝ са безгранични, а добротата ѝ я слага пред нови тествания.

7. Привличане

Тук още веднъж виждаме Яна Маринова като учител в учебно заведение (този път по история) и надарен танцьор, в което е и нейната алтернатива. Безредиците в класа ѝ нарастват, а тези в учителската стая – също. Сред заплитащите се интриги в цялата картинка се появява и нов преподавател по музика, който бързо навлиза като участник в събитията и би трябвало да вземе нечия страна.

8. Каръци

Компания от другари, които сами се дефинират като каръци, желаят да се излекуват от тази „ болест “ и имат вяра, че това е допустимо. Един рок концерт обаче ги слага пред още тествания, които ще оказват помощ или пък ще объркат още повече техните връзки. Един черно-бял филм с доста цветни трагични истории от комичен и отегчителен тип, чийто темперамент е мъчно да не завоюва нашите благосклонности.

9. Бензин

„ Бензин “ е филм за обич, ненавист и високи скорости. Историята се развива към някогашен пандизчия, който желае да извърши обещанието си към своята починала обичана, а лентата доста припомня на огромни американски продукции от същия тип. Усилената тригодишна работа на снимачната площадка, безупречната операторска работа и големия гений на актьорите слагат кино лентата на извънредно високо равнище, а цялостната продукция си остава истинска и рядко виждана в българското кино.

10. Никой

Жена, неотдавна изгубила татко си, се завръща в неговата къща и се бори със самотата си, неподозирайки, че обичаният ѝ мъж има любовна спекулация с най-хубавата ѝ другарка. Освен с всичко, тя би трябвало да се пребори и с несъобразителните си съседи, които се оказва, че имат проект за закупуване на къщата на нейния починал татко. Продукцията е изцяло самостоятелна и ентусиазмът и геният на целия екип съумяват да създадат този филм безконечен и несравним.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР