Ентусиасти обновиха MenuetOS до версия 1.5. Тази операционна система се

...
Ентусиасти обновиха MenuetOS до версия 1.5. Тази операционна система се
Коментари Харесай

Създаден е заместител на Windows и macOS с размер малко над 1 мегабайт

Ентусиасти обновиха MenuetOS до версия 1.5. Тази операционна система се създава от 2000 година и по някакво знамение не се е трансформирала в „ страшилище “ като Windows или macOS, макар че предлага сходни функционалности.

MenuetOS 1.5 заема към 1,4 MB, т.е. може да се побере даже на една дискета. Тя има графичен интерфейс, поддържа актуалните компютри с 64-битови процесори x86 и може да се употребява за работа със тон, графика, поща, интернет и доста други неща.

MenuetOS може да се започва освен от дискета, само че и от компактдиск (включително виртуален – вграден в системата посредством профилиран софтуер). Поддържа се многозадачност в няколко прозореца, а потребителят може да персонализира тази Оценка за съвместимост благодарение на няколко помощни стратегии. Разработчиците са обезпечили поддръжката на уебкамери, звукови карти, принтери и DVB-тунери. Както и на външни устройства за предпазване. Освен това тя може да се употребява за старите стратегии и игри, основани за DOS (например Quake и Doom).

MenuetOS е безвъзмездна за персонална приложимост и има набор от вградени приложения. Включително клиент за е-поща, браузър, текстов редактор, графичен редактор, мултимедиен плеър, звуков синтезатор и виртуална клавиатура. Минималните условия за съчетаем компютър са извънредно ниски. Двуядрен процесор и най-малко от 1 GB оперативна памет. В уеб страницата са налични две дистрибуции: едната за запис на дискета, а другата – ISO изображение за запис на CD или монтиране на виртуална медия.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР