Енерго-Про възстанови днес електрозахранването на Белодробната болница във Варна. Това

...
Енерго-Про възстанови днес електрозахранването на Белодробната болница във Варна. Това
Коментари Харесай

Възстановено е електрозахранването на Белодробната болница във Варна

Енерго-Про възвърне през днешния ден електрозахранването на Белодробната болница във Варна. Това стана след погасяване на отговорностите, които надхвърляха 100 000 лв.. Платени са и заплатите на работещите там, заяви Българска национална телевизия.
Още по темата
За погасяването на всички задължения Община Варна отпусна 1 милион лв.. Токът в здравното заведение беше спрян на 15-ти декември, а болните бяха изпратени по домовете си. Сега те ще могат да се върнат в болничното заведение и да продължат лекуването си.

За последните 10 години Община Варна е изплатила на болничното заведение над 3,5 млн. лева за покриване на насъбрани отговорности.

Въпреки многократните оферти към Министерството на здравеопазването дотацията на болничното заведение не е увеличена и все още тя продължава да бъде незадоволителна за покриване на разноските.

През 2015 година Варненският общински съвет взе решение комерсиалното сдружение да бъде ликвидирано, а активността на болничното заведение за лекуване на туберкулоза да бъде трансферирана към някоя от лечебните заведения в града.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР