Енергийният министър заяви, че преговорите ще са сложниОчевидно ще трябва

...
Енергийният министър заяви, че преговорите ще са сложниОчевидно ще трябва
Коментари Харесай

Кабинетът: Очевидно ще трябва да се обърнем към „Газпром“

Енергийният министър съобщи, че договарянията ще са комплицирани

Очевидно ще би трябвало да се обърнем към „ Газпром “, съобщи енергийният министър Росен Христов след съвещание на Кризисния щаб в отговор на въпрос за това къде се разтоварват танкерите с полутечен газ.

Енергийният министър се базира и на оповестените 250 лв. и съобщи, че заради липса на слотове е признат единствено един танкер и откакто бизнесът не може да понесе по-висока цена, това на процедура прави към този момент неизбежно да не се договарям с " Газпром износ " за обновяване на доставките на газ по настоящия контракт.

" Не си правете илюзията, че единственото, което би трябвало да създадем е да пратим мейл и доставките да тръгнат на супер ниска цена ", сподели той.

Христов добави, че предходното държавно управление е направило съвсем невъзможни договарянията с съветската компания и е напрегнало връзките с Русия до краен лимит.

" Изгонихме всички дипломати, прекратихме всякаква връзка, тъй че обстановката въобще не е розова. Ние явно ще би трябвало да се обърнем към тях, нито чакаме лесни, нито бързи договаряния, нито кой-знае какъв резултат при все опита ни и при всички специалисти ", добави Христов.

" Отсега мога да ви кажа, че ще бъдат доста тежки и доста труди зароди всичко направено досега ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР