Енергийният министър Теменужка Петкова взе отношение по евентуалното изграждане на

...
Енергийният министър Теменужка Петкова взе отношение по евентуалното изграждане на
Коментари Харесай

Теменужка Петкова с горещи и много важни данни за казуса с АЕЦ "Белене"

Енергийният министър Теменужка Петкова взе отношение по възможното създаване на АЕЦ " Белене " пред bTV.

" Докладът на Българска академия на науките е един дългочакан разбор към АЕЦ " Белене ". От Българска академия на науките дадоха главните параметри и дали да се строи АЕЦ " Белене ". Досега площадката коства на данъкоплатците 3 милиарда лв.. Според Българска академия на науките разпродаването на оборудването би трябвало да е последната крачка.

БАН не преглежда вид за в допълнение заплащане - имаме лицензирана площадка, съоръжение и електрификация, и страната ще взе участие с тези активи, в случай че се стартира създаване на атомната електроцентрала. Без Росатом не може да създадем каквото и да е ", сподели Петкова. За да бъде преференциален този план, не би трябвало да се влагат 10,5 милиарда евро, а лихвата по заема да е най-много 4,5 %, се споделя в отчета на Българска академия на науките. " Българска академия на науките споделя, че има разновидности този план да е жизненоспособен.

Прави се аналог с централата Пач 2 в Унгария. Има и сюжет, в който реакторите от Белене се местят в Козлодуй за предстоящ 7-и блок. Ако се реши да се строи АЕЦ " Белене ", това ще отнеме 10 години ", добави министърката.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР