Енергийният министър носи отговорност, Александър Николов ще го научи по

...
Енергийният министър носи отговорност, Александър Николов ще го научи по
Коментари Харесай

Росен Христов: Не очаквам да има повишаване на цената на газа през зимните месеци

Енергийният министър носи отговорност, Александър Николов ще го научи по сложния метод, заяви служебният министър на енергетиката

Не чакам да има повишение на цената на газа през зимните месеци. Това разяснява в Бургас служебният министър на енергетиката Росен Христов, съобщи кореспондентът на БГНЕС.

„ Нашите разбори демонстрират, че може да разчитаме на едно стабилизиране на цените и както виждате към този момент обявихме цените за декември, те са все по този начин налични от порядъка на 145 лева, като това декември, януари и февруари са месеците обичайно с най-високи цени, тъй че аз имам вяра, че януари и февруари ще може да осигурим газ почти в този диапазон, тъй че зимата да мине относително леко ”, добави Христов.

Той разяснява и изявлението на някогашния енергиен министър Александър Николов, че ще го даде на прокуратурата за погрешни изказвания, че е нанесъл вреди за милиони.

„ Това е на ниска цена метод за търсене на пиар и медийно внимание. Това, което аз споделих е, че министърът на енергетиката би трябвало да носи отговорност за своите дейности и безучастие за това, което се случва в енергетиката. Ако съдът реши, че не съм прав, то аз ще понеса отговорностите, само че аз още един път го дублирам - министър на енергетиката би трябвало да носи отговорност Съжалявам, че това е изненада за господин Николов и че ще би трябвало да го научи по сложния метод, само че моята позиция си е такава. В никакъв случай не виждам по какъв начин това е клюка. Тъжно и смешно е някогашен министър да се занимава с злословия и някакви евтини трикове за привличане на внимание ", акцентира Христов.

Енергийният министър разяснява и на какви цени сега се купува газ и на какви цени са купували газ от април до август.

„ Виждате условията на закона, че всички покупки на газ за интервал под 12 месеца би трябвало да се вършат посредством тръжни процедури на лицензирани тържища. Виждаш, че при тях нещо такова няма. Откакто аз съм министър нямаме нито една покупка без открита тръжна процедура, според условието на законодателството и това също е реалност ”, разяснява още Росен Христов. 
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР