Енергийните министри на страните членки на ЕС постигнаха политическо съгласие

...
Енергийните министри на страните членки на ЕС постигнаха политическо съгласие
Коментари Харесай

Румен Йончев: Решенията на ЕС са неизпълними за България

Енергийните министри на страните членки на Европейски Съюз реализираха политическо единодушие за понижаване на потреблението на газ преди отоплителния сезон. Постигнато е политическо съглашение да се понижи потреблението на газ с 15 на 100 от август до края на март следващата година.

" Сметката към момента не е пристигнала. Продължаваме да поръчваме, а занапред ще ни създадат сметката.

Очевидно за Европа тя ще е висока, само че за България ще е много непостижима, тъй като на нас ни се постанова да играем по цените и разпоредбите на останалите страни членки в средата на най-бедната европейска страна ", разяснява водачът на Земеделски национален съюз Румен Йончев в Bulgaria ON AIR.
Според него много ясно се чува от " Продължаваме промяната " посланието, че изборите са неизбежни. Той акцентира, че в Народното събрание няма воля за каквото и да било. По думите му от самото начало, в което съществува този парламент, е приел 5-6 закона.

" Политическата обстановка наподобява неуместна, тъй като към този момент 3 дни България чака политбюро на Българска социалистическа партия да реши какво ще се случва в страната, сякаш държането на мандата трансформира нещо. Не излиза наяве, в случай че го задържи Българска социалистическа партия този мандат, какво ще прави с него. Това ми наподобява на предизборна акция ", сподели Йончев пред Bulgaria ON AIR.

Той съобщи, че днешните решения на Брюксел за ограничение на потреблението на газ са неизпълними от България. Гостът се съмнява дали държавното управление работи, тъй като съгласно него слушаме за решения от Брюксел, само че не чуваме българската позиция по тях.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР