Енергийната система на Украйна претърпя най-голямата атака от началото на

...
Енергийната система на Украйна претърпя най-голямата атака от началото на
Коментари Харесай

"Укренерго": Енергийната система на Украйна претърпя най-голямата атака от началото на войната

Енергийната система на Украйна претърпя най-голямата офанзива от началото на войната, като комбинираните офанзиви удариха топлоелектрическите и водноелектрическите централи в страната. Това съобщи ръководителят на украинската национална енергийна компания " Укренерго " Вадим Кудрицки.

По думите му при офанзивата е употребявано комбинирано оръжие. Атаките са осъществени против разнообразни райони на Украйна, против топло - и водноелектрически централи, както и против основни подстанции. Кудрицки сподели, че в доста райони на Украйна са регистрирани вреди на енергийни уреди. Най-много вреди има в Харков.

Той също по този начин добави, че има ограничавания на доставките на сила в разнообразни региони, основно на левия бряг на Днепър.

По-рано украинското министерство на енергетиката разгласи офанзиви против енергийната система, като ги назова най-големите напоследък. Украинският президент Владимир Зеленски заяви за нахлуване с повече от 60 дрона и към 90 ракети против цели на украинска територия.

Според украински медии половин Украйна е останала без ток, отопление и интернет поради стачките.

Влаковете закъсняват в цялата страна.

Ракетни удари бяха осъществени и против водноелектрическата централа Днепър в Запорожие, която е най-голямата в Украйна. Там е зародил мощен пожар.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР