Енергийната сигурност на България и на региона беше във фокуса

...
Енергийната сигурност на България и на региона беше във фокуса
Коментари Харесай

Енергийната сигурност във фокуса на разговора между Джефри Паят и Гълъб Донев

Енергийната сигурност на България и на района беше във фокуса на срещата на министър-председателя Гълъб Донев с помощник-държавния секретар по енергийните запаси на Съединени американски щати Джефри Паят, осведомят от Министерски съвет. В рамките на диалога им в Министерския съвет бяха маркирани сериозните резултати, които страната ни реализира за диверсификация на източниците и маршрутите за газови доставки.

Премиерът Донев уточни целенасочената работа на служебното държавно управление за навременното довеждане докрай на интерконектора Гърция-България. Министър-председателят уточни още, че вследствие на положените старания бяха намалени цените на природния газ. Премиерът беше безапелационен, че България се стреми да употребява всички благоприятни условия за енергийна диверсификация и посочи устрема на служебния кабинет да обезпечи доставки на газ на ниски цени освен за българските жители и бизнес, само че и за района за идните зимни месеци.

Премиерът Гълъб Донев означи още, че като експортьор на електричество страната ни също има основна роля за енергийната сигурност на Балканите. Той акцентира и градивното присъединяване на България в полза на енергийната и транспортна съгласуваност в района.

В края на диалога министър председателят Гълъб Донев изрази убеденост, че стратегическото партньорство сред България и Съединени американски щати ще продължи да се развива във всички сфери от съвместен интерес.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР