„Енергийната и транспортната свързаност са приоритети в отношенията ни с

...
„Енергийната и транспортната свързаност са приоритети в отношенията ни с
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Енергийните проекти са приоритет в отношенията ни с Румъния

„ Енергийната и транспортната съгласуваност са цели в връзките ни с Румъния” – това съобщи министърът на външните работи Екатерина Захариева по време на работна аудиенция в северната ни съседка.

Министър Захариева открои взаимните инфраструктурни проекти сред двете страни като основни.

Тя акцентира, че плануваният втори мост при Русе и реализирането на плана „ Свищов – Зимнич” ще облекчи трафика сред България и Румъния. Освен това сходни планове ще подтикват контактите сред бизнеса и жителите, изясни още външният министър.
Екатерина Захариева и японският външен министър разгледаха храм-паметника " Св. Александър Невски " Таро Коно беседва и с премиера Бойко Борисов
В рамките на визитата Захариева обърна внимание и на газопреносната мрежа и посочи, че България отдава основно значение на реализацията на плановете за интерконектори със прилежащите страни.

„ За нас е значимо построяването и въвеждането в употреба на компресорна станция „ Подишор “ на румънска територия, което ще обезпечи оптимални условия за действие на междусистемната газова връзка България – Румъния”, добави тя.
Снимка: Министерство на външните работи
От своя страна румънският външен министър Рамона Манеску съобщи, че двете ни страни споделят общи полезности и позиции.

„ България и Румъния потвърдиха, че може и нашата част на Европа да има принос към образуването на целите на Европейски Съюз. Румъния и България са привързани към европейския план. Искаме Европа сплотена и солидарна”, акцентира Манеску.
Румънски дипломати разочаровани от коментар на Бойко Борисов за чумата В петък той упрекна румънските туристи, че са пренесли чумата в страната
Северната ни съседка заема трето място измежду експортните дестинации на България е Европейски Съюз. През 2018 година стокообменът надвишава 4 милиарда евро и бележи растеж от 6,8% по отношение на 2017 година

Освен това се вижда и огромен интерес от страна на румънските туристи към морските и планински курорти у нас.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР