Енергията се прехвърля през 15-сантиметрова въздушна пролукаПодобрената система за безжично

...
Енергията се прехвърля през 15-сантиметрова въздушна пролукаПодобрената система за безжично
Коментари Харесай

Безжично зарядно за електромобили предава 120 kВт

Енергията се трансферира през 15-сантиметрова въздушна междина

Подобрената система за безжично зареждане на електрически автомобили предава 120 кВт мощ през 15-сантиметрова въздушна междина (снимка: Национална лаборатория Оак Ридж)

Учени от Националната лаборатория Оук Ридж в Съединени американски щати сътвориха първообраз на система за безжично зареждане на електрически автомобили, която е способна да предава до 120 кВт мощ, или 6 пъти повече от предходната версия на зарядното.

При това успеваемостта на предаване на силата доближава 97%, което е съпоставимо с нормалните жични зарядни устройства. В лабораторни условия мощността е излъчена безжично през 15-сантиметрова въздушна междина сред две магнитни намотки – толкоз е междинният пътен луфт на колите.

Учените дефинират своята нова разработка като огромна стъпка напред, изключително що се отнася до скоростта на зареждане. Те освен са повишили мощността, само че са съумели да запазят размерите на устройството, употребявайки намотки със силициев карбид, което е значимо за комерсиалната реализация на прототипа.

Новата разработка е огромна стъпка напред, изключително що се отнася до скоростта на зареждане (снимка: Национална лаборатория Оак Ридж)

Очаква се технологията да бъде усъвършенствана, тъй че безжичната система да може да предава 350-400 кВт сила – точно това е крайната цел пред разработчиците от лабораторията в Оук Ридж.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР