Енергията на протестите през лятото се дължи до голяма степен

...
Енергията на протестите през лятото се дължи до голяма степен
Коментари Харесай

Психиатър: Насилието ще ескалира - било то вкъщи, или на площада

Енергията на митингите през лятото се дължи значително на недоволството, насъбрано от първия локдаун през месец март. Това, което ще стане с нас след второто затваряне, зависи от цялостния курс на пандемията, а не от събитията, които ще настъпят на 21 декември.
Това съобщи пред bTV психиатърът проф. Дроздстой Стоянов.

“Новият „ локдаун “, съгласно мен, ще следва логиката и развиването на всяка една сходна обстановка или решение, при които хората биват сложени в условия на насила. Тогава, когато наложиш избрани дейности на необятната популация или обособен човек срещу естествените му потребности и импулси, той намира метод да отреагира на тази норма по анормален метод в своето държание. Може да не е сега, а отсрочено – след няколко месеца или седмици”, уточни проф. Стоянов.

Психиатърът съобщи още, че насилието при всички случаи ще ескалира - било то в фамилната среда или на площада. По неговите думи изключително уязвими в тази обстановка са децата.

“Опасяваме се, че децата са най-потърпевши от тези процеси, от непрекъснатото говорене за купчините трупове, които падат като зомбита от асансьорите в моловете. Тези деца ще бъдат индоктринирани с три послания в тяхното житейско развиване: първо, че те са контейнер на зараза, която умишлено или не убива техните баби и дядовци; второ с това, че физическият контакт е рисков и непотребен, би трябвало да се заобикаля и трето, със свръхекспозицията към електронни устройства поради образование онлайн и цифровизираната форма на връзка отвън пандемията”, съобщи още Стоянов.

Шансът да излезем по-добри от рецесията е, в случай че тя се дефинира и ръководи по-добре във времеви диапазон, счита психологът.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР