Емран Наврузбеков се превърна в интересен случай от началото на

...
Емран Наврузбеков се превърна в интересен случай от началото на
Коментари Харесай

Депортираният Емран Наврузбеков изчезна в Русия – агентът на ФСБ искаше убежище в Полша

Емран Наврузбеков се трансформира в забавен случай от началото на юни, тази година. Мъжът се показва за офицер от съветското ФСБ и търсеше политическо леговище в Полша. Емран разкрива някои от главните си задания в Южен Дагестан и през последните седмици дава серия от изявленията в малкия екран. Руската федерация желае да го прибере назад на родна територия, до момента в който въпросният кадър се намира в Калининград.

Наврузбеков няколко пъти желае леговище, само че за негова изненада, Полша отхвърля сходно. Адвокатите на сътрудника са сюрпризирани от решението, изключително откакто е ясно, че в Русия ще бъде съден, изтезаван и най-вероятно погубен. Емран се изявява като критик на съветския режим от началото на войната, само че явно е съумял да стигне границите на търпението, освен това много бързо.

Бившият сътрудник напуща Русия през 2017 година за задача на ФСБ, само че взема решение да се откаже в последния миг и отива да живее в заточение в Турция. След няколко години живее в Европа, без да се разкрива на общественото пространство. Миналият декември е дал едно дълго изявление пред Владимир Осечкин. Въпросното е гледано повече от 1 милион пъти. Емран ще получи прякорът „ Литвиненко 2022 година “ и разказва в елементи някои от най-големите закононарушения на съветския режим.

Пред CNN през януари ще съобщи, че се опасява за живота си, изключително откакто знае и правилото на работа на ФСБ. Емран е задържан в средата на май от полските управляващи и е подготвян за депортация. Изпратен е в център за задържане, до момента в който се обработват неговите документи за вероятно политическо леговище. Неговите юристи имат вяра, че индивидът ще получи право да остане доникъде на август, само че в никакъв случай не са допускали, че искът ще бъде отритнат.

По думите на полското разузнаване, Емран е фантазирал истории, с цел да притегля внимание и те не са истина. Поради обстоятелството, че множеството изказвания са отхвърлени, неговото наличие в страната ще повдигне доста въпроси. По думите на юристите, сътрудникът има доста разклонения в своя креативен път и е допустимо да се срещат усложнения от страна на полското разузнаване, които да разрешат потвърждаване. Полша екстрадира Емран, преди да има някаква опция за обжалване на решението.

Емран се озовава в Калининград и търси помощ от последните самостоятелни медии в Русия, които по подигравка на ориста към момента оперират в заточение от други точки на Европа. На 18 юни, Емран съумява да се свържи с медии и да съобщи, че е трябло да бъде предаден на дегастанци от летище Шереметеево, само че в последният миг съумява да избяга от своите пазачи и да се качи в такси. Гласовото известие, оставено до един от проверяващите публицисти на изданието „ Досие “ гласи следното:

„ Успях да избягам през вчерашния ден. Заклевам се, че ръцете ми са смазани от пердах. Помогнете ми, не знам какво да върша към този момент. Кълна се, че не желая да вкарам никой в капан, към този момент нямам какво да хапвам. “

По неговите думи, административният арест се е случил в събота – 17 юни. Час и половина след отвод за политическо леговище, Емран е отведен от 5-ма души на организацията и по-късно лети за Москва. Агентът няма време да изясни с кого пътува и какво ще се случи с него. На Шереметиево съумява да се изплъзне от своята защита и да се качи в такси. Шофьорът го кара допустимо най-далече, като даже не желае пари от него.

 Washington D.C., District of Columbia, United States – August 31 2021: The Pentagon Building wall with windows US Department of Defense headquarters in Washington DC.

По последни данни се твърди, че Емран се намира в някакво село и с последните си 2000 рубли е съумял да си купи храна. Намирал се на към 70 километра от Шереметиево и се моли за помощ към няколко издания. По неговите думи, не му остава нищо друго, с изключение на да се обеси.

При опит на публицисти да го открият и да му оказват помощ да избяга, Емран към този момент не може да бъде открит. В един миг стопира да дава отговор на известия, а малко по-късно и телефонът му е изключен. Съпругата му Ирада също не може да бъде открит. Открит е телефонът, от който е изпратено последното известие, той е бил благосъстоятелност на фермер от въпросното село, който споделя, че Емран е бил арестуван още веднъж.

Една от горещите тематики на въпросния сътрудник е „ основаването на терористични обвинявания в Дегастан, по които стартира да работи локалния закон и разузнаването. “. Оказва се, че управляващите обичат да мислят разновидности, с които да отстраняват политическа и неуместна съпротива. Агентите даже получават бонуси за автентичност. Емран даже споделя, че от време на време сътрудниците би трябвало да убиват и да маскират всичко по закона за елиминиране на терористи. На доста от същите се подмятат опиати, оръжия и всевъзможни други.

Последната му публична аудиенция в чужбина е била насочена към Северен Кавказ, където е трябвало да открие един от деятелите на опозицията, живеещ в заточение точно там. Твърди се, че Емран има повече от 500 файла с информация, които биха били в полза на Хага, само че не е ясно дали са предадени и къде се намират. Какво се е случило и дали някой ще чуе освен това за този сътрудник, можем единствено да гадаем. Емран е в неопределеност и не е ясно кой тъкмо го е прибрал и къде се намира. Няма никаква информация за него, нито за неговото положение.

   

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР