Емоционално премина днешното заседание на постоянната комисия по Младежта и

...
Емоционално премина днешното заседание на постоянната комисия по Младежта и
Коментари Харесай

Теодор Цветков ще бъде подкрепен за поредната си инициатива от Общинския съвет в Русе

Емоционално мина днешното съвещание на непрекъснатата комисия по Младежта и спорта към Общински съвет – Русе.

Общинските съветници поддържаха младия русенец Теодор Цветков, който се обърна с зов за подкрепяне на следващата му самодейност. След като през миналата година Теодор завоюва сребърен орден по време на ултра маратона „ Самара Лука “ и преплува 181 км в границите на 5 дни, в този момент той има нова цел. Новото самоуверено предизвикателство е той да преплува близо 200 км в границите на 72 часа нонстоп плуване, сред 11-14 август 2022 година.

Целта е да бъде показана безграничната воля на човек и опциите на неговото тяло във водата. Разбира се това ще носи известност на Русе, както и на мястото за плуване – езерото в Лесопарка Липник. Само три години преди Русе да бъде домакини на надпреварата по Драконови лодки на същото място.

За задачата ще са нужни финансови средства в размер на 8 000 лева, като в това са включени подготовката в оставащото до събитието време, питателните добавки, апарат за възобновяване и други. Община Русе може да отдели 3 000 лева за самодейността.

Теодор споделя, че в днешно време се оказва извънредно сложна задача да бъдат открити спонсори и хора, подкрепящи безплатно концепцията в Русе за първи път да бъде преплувано толкоз огромно разстояние за толкоз дълъг интервал от време без спиране.

В края на своето изявление Теодор получи овации от общинските съветници, а окончателното решение на Общинския съвет ще бъде на 14 юли, когато е и съвещанието на локалния парламент.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР