Емоции, забавление и детски смях съпътстваха откриването на детско-юношеския Международен

...
Емоции, забавление и детски смях съпътстваха откриването на детско-юношеския Международен
Коментари Харесай

В Перник откриха Международния фестивал „Арлекин“

Емоции, развлечение и детски смях съпътстваха откриването на детско-юношеския Международен фестивал „ Арлекин “ през миналата вечер.

Началото бе сложено с атрактивно театрално-музикално шоу, гвоздеят в което бе присъединяване на надарените млади артисти от ДЮТ “Мускетарите ” и златното момиче на ДЮФА “Граовче ” Цвети Страхилова. В откриването със своето атрактивно огнено шоу на ТГ “Темп ” от град Враца, с режисьор Георги Врабчев.
„ Скъпи млади другари, добре пристигнали в Перник. Чудесно е, че посрещаме толкоз доста млади, само че към този момент построени, надарени артисти от разнообразни градове в страната, от Италия и Румъния. Изключително съм горделив с работата на сътрудниците от Обединения детски комплекс, които изкараха фестивала от залата, с цел да покажат най-великото изкуство на повече хора, тъй като тази година той за повторно ще се организира на доста подиуми. „ Арлекин “ е прелестна среща на младите и надарени артисти на Перник, страната и чужбина. Добре пристигнали тук, на нашите подиуми “. С тези думи зам.-кметът на Община Перник Стефан Кръстев откри театралната фиеста.
Фестивалът продължава на петте си подиуми. Старт на днешния ден бе даден в пространството пред ГУМ, където магията на куклите очарова десетки деца. Дървените марионетки на Елфира Синсерус оживяха и посредством танц на страсти омагьосаха публиката.
Участниците в театралния фестивал тази година са над 700 младежи от 23 театрални сформира, с 31 спектакли. Специални посетители на фестивала са групите от Италия и Румъния. Цялата стратегия на фестивала е насочена по този начин, че да обгръща всички възрастови групи, във връзка с сюжетите на спектаклите – от 4-5 годишните до 18-20 годишни фенове. Най-малките ще се потопят в магията на куклите, където ще поддържат връзка от близко с вълшебните марионетки, ще ги пипнат и ще видят по какъв начин те оживяват в ръцете на актьора. Ще станат част от това чудо и ще запазят загатна вечно. Ще се насладят на куклен спектакъл и ще видят зад параваните по какъв начин се случва това. /Открито пространство на „ Ларгото “/. За всички останали – игра навън и закрито, на театралните пространства на сцената на държавна такса „ Боян Дановски “, Лятно кино, Театрален салон на ОДК и Минен музей.
Уилям Шекспир, Гогол, Андерсен, Джузепе Спампинато, Матей Вишниеч, Чехов, Ст.Л.Костов, Здравка Каменова, Александър Белтов и други популярни създатели ще заблестят с цялостно обаяние, посредством играта на надарените артисти, пристигнали в Перник, с цел да го дарят с това благосъстояние.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР