Емисиите на парникови газове достигнаха рекорд през 2023 г., въпреки

...
Емисиите на парникови газове достигнаха рекорд през 2023 г., въпреки
Коментари Харесай

Ръстът на чистата енергетика през 2023 г. не направи света по-чист

Емисиите на парникови газове доближиха връх през 2023 година, макар възхода на чистата енергетика, съгласно годишен отчет на Международната организация по енергетика (МАЕ).

Развитите страни демонстрираха стопански напредък на фона на намаляващи излъчвания, само че разрастващите се страни не съумяха да се отдалечат от модела на напредък заради възходящите излъчвания от изгарянето на изкопаеми запаси.

Анализът демонстрира, че годишното нарастване на излъчванията през 2023 година възлиза на 1,1% или 410 милиона тона, което общо дава нова рекордна стойност от 37,4 милиарда тона.

Основните аргументи за случилото се бяха наречени сушите и възходящата потребност на страните от сила. Очевидно всичко това опонира на климатичните проекти за понижаване на излъчванията с 45% до 2030 година В момента нарастването на междинната температура на Земята по отношение на прединдустриалния интервал е 1,1 °C, а Парижкото съглашение за климата изисква това нарастване да не надвишава 1,5 °C.

Съединени американски щати и страните от Европейски Съюз понижиха излъчванията предходната година, само че Индия и Китай компенсираха напъните...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР