Emirates обяви поръчка за 95 самолета Boeing на стойност 52

...
Emirates обяви поръчка за 95 самолета Boeing на стойност 52
Коментари Харесай

Emirates обяви поръчка на 95 самолета Boeing за 52 млрд. долара

Emirates разгласи поръчка за 95 самолета Boeing на стойност 52 милиарда $, с което сложи началото на първата огромна договорка на авиоизложението в Дубай през 2023 година

Държавният транспортьор на Дубай, дъщерно сдружение на Emirates Group, поръчва още 55 самолета Boeing 777-9 и 35 от 777-8, с което общият брой на поръчките на самолетната компания за широкофюзелажните самолети 777X доближава 205 единици.

Освен това компанията актуализира поръчката си за Boeing 787 Dreamliner от 30 на 35 броя, които се състоят от 15 самолета 787-10 и 20 самолета 787-8, отбелязва CNBC.

Emirates удостовери поръчката си на още 202 мотора от General Electric: моторите GE9X, които ще задвижват новите самолети 777X. С това известие общият брой на поръчаните от Emirates мотори GE9X става 460.

Emirates към този момент експлоатира най-големия брой самолети Boeing 777 от всички самолетни компании в света.

Постоянният апетит за широкофюзелажни самолети акцентира смисъла на пазара в Близкия изток за търсенето на този модел, добавя CNBC.

Клиентите от Близкия изток към този момент съставляват " най-голямата част от комбинираните Airbus и Boeing за широкофюзелажни пътнически самолети – 30 % от общия размер в международен мащаб ", съгласно анализатори на компанията за ръководство на активи AllianceBernstein.

Това значително се дължи на ролята на района на Близкия изток като свързващ център за пътувания на дълги дистанции.

Както Boeing, по този начин и Airbus акцентират, че районът е главен източник на търсене на широкофюзелажни самолети, като оптимизмът и поръчките на самолетните компании се подхранват от постоянните дълготрайни прогнози за напредък и здравословното възобновяване на търсенето на въздушни транспорти след пандемията.

" Emirates е най-големият оператор на самолети Boeing 777 и последната му поръчка затвърждава тази позиция. Участваме интензивно в програмата 777 от самото ѝ начало до това последно потомство самолети 777X ", съобщи по шейх Ахмед бин Саид Ал Мактум, ръководител и основен изпълнителен шеф на самолетна компания и група Emirates.

" Самолетът 777 заема централно място в тактиката за флота и мрежата на Emirates за свързване на градове на всички континенти с Дубай. Имаме удоволствието да удължим връзките си с Boeing и чакаме с неспокойствие първото 777-9 да се причисли към нашия флот през 2025 година ", добави шейхът.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР