Емил Радев е прагматичният избор за представител на Варна в

...
Емил Радев е прагматичният избор за представител на Варна в
Коментари Харесай

Иван Портних: Емил Радев е прагматичният избор за представител на Варна в Европейския парламент

Емил Радев е прагматичният избор за представител на Варна в Европейския парламент. Това съобщи регионалният координатор на ГЕРБ и кмет на морската столица Иван Портних.

„ Въз основа на административния потенциал, който сме построили, и на дейното присъединяване на варненския евродепутат Емил Радев, пред града ни занапред ще се отварят порти, с цел да се възползваме в по-голяма степен от механизмите на европейската взаимност.

Българските общини поставят доста старания да притеглят евросредства, само че опциите за директно кандидатстване в Брюксел ще се усилят през новия програмен интервал.

Варна към този момент е направила съществени крачки в тази посока и имаме редица планове, утвърдени отвън националните стратегии, свързани с еврофондовете. Изградили сме необятна партньорска мрежа с европейски градове, с които осъществяваме сега планове, финансирани непосредствено от Брюксел.

Благодаря за съдействието и контактите на Емил Радев. Ще разчитаме и отсега нататък на поддръжката му като представител на варненци в Европейския парламент ”, стимулира се Иван Портних по време на конференцията, на която варненският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП регистрира активността си през миналия мандат.
Областният координатор на ГЕРБ посочи, че през идващия програмен интервал България ще бъде една от дребното страни, които ще разполагат с по-голям бюджет.

„ При нарастване с 4 милиарда чакаме евросредствата за страната ни да доближат 18 милиарда лева Това несъмнено е заслуга на българските евродепутати, а за общините значи повече вложения за възобновяване на инфраструктурата, както и за развиване в областта на образованието, културата, обществените услуги, спорта ”, означи Портних.

По думите му е извънредно значимо в Европа да ни съставляват хора, които добре познават механизмите на работа и пазят ползите на България, а като правист Емил Радев се ориентира доста бързо в комплицираната материя и процедурите в европейските институции. „ Да подходим отговорно на 26 май и да подкрепим варненския евродепутат, който работи интензивно за Варна и България ”, акцентира регионалният координатор на ГЕРБ.

Иван Портних благодари на Емил Радев за напъните да разпространява богатото културно-историческо завещание на града ни и напомни, че Варненското златно богатство – най-старото обработено злато в света, беше показано в сърцето на Европа.

Организираната от Емил Радев галерия в Европейския парламент мина под патронажа на премиера Бойко Борисов и беше приветствана от „ тримата огромни ” на Европейски Съюз – ръководителите на Европейска комисия и Екологичен потенциал и на Европейския съвет.

Те за първи път участваха дружно на събитие от подобен темперамент, както тогава персонално означи ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Изложбата бе жест към България, само че и към Варна, към нашата история, към развиването на туризма ”, подчертава Портних. Той оцени високо уговорката на Емил Радев към идеята „ Посланик на библиотеките ” и благодари за голямото подпомагане, оказано за избирането на Варна за Европейска младежка столица.

„ По персонална покана на Емил Радев в града ни пристигна Антонио Таяни, сегашен ръководител на Европейския парламент, който по-късно посещаване остана с доста топли и положителни усещания от морската столица на България ”, напомни още Портних, отчитайки приноса на Емил Радев за известността на Варна в Европа.

„ Когато кандидатствахме за финансиране за решаването на извънредно значимия проблем с охранителните канали в „ Аспарухово ”, община Варна беше първата в страната, която получи средства в размер от над 20 млн. лева по фонд „ Солидарност ” непосредствено от Брюксел.

Дотогава нямаше такава процедура у нас. С дейната поддръжка на варненския представител в Екологичен потенциал успяхме да съкратим периодите за приемане на тази нужна поддръжка ”, уточни още Портних в подтекста на доклада на Емил Радев за миналите пет години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР