Емил Кременлиев е част от златното поколение български футболисти, спечелили

...
Емил Кременлиев е част от златното поколение български футболисти, спечелили
Коментари Харесай

Емил Кременлиев: Станимир Стоилов е лицето на българския треньор

Емил Кременлиев е част от златното потомство български футболисти, спечелили бронзови медали на Световното състезание в Съединени американски щати 1994. Юноша е на Славия София, играе като десен бек, само че се оправя и отляво. Започва футболната си кариера в Славия, където играе от 1989 до 1993 и има 79 мача и 1 гол. През 1993 година минава в Левски до лятото на 1997, като се изключи един полусезон чартърен напролет на 1996 в Олимпиакос Гърция. За Левски има 92 мача и 5 гола. През лятото на 1997 година минава в ЦСКА, като заема титулярното място, а след това и капитанската лента на тима и изиграва 119 мача с 2 гола, напролет на 2001. Отива с треньора Георги Василев в Унион Берлин Германия, а от 2001 до 2002 е в Спартак Варна. След това играе в Марек Дупница през 2002 и Конелиано Герман през 2003, а от 2003 е в Казичене, където и приключва кариерата си през 2007. Шампион на България през 1993/1994 и 1994/1995 с тима на Левски София. Вицешампион през 1989/90 със Славия и през 1999/00 с ЦСКА. Бронзов медалист през 1990/91 със Славия и през 1997/98 с ЦСКА. Носител на националната купа през 1993/94 с Левски и 1998/99 с ЦСКА. В евротурнирите има 28 мача и 1 гол (2 мача за ЦСКА и 4 за Левски в КЕШ, 12 мача и 1 гол за ЦСКА, 6 за Левски и 4 за Славия в УЕФА). Финалист за купата на Германия с Унион.
За националния тим дебютира на 8 септември 1993 против Швеция (1:1 в София). Бронзов медалист от Световното състезание в Съединени американски щати през 1994, където играе 5 мача. Общо има 25 мача за националния тим. Участник на Евро 1996 в Англия, играе в 1 мач.
Той разяснява представянето на Левски, Лудогорец, ЦСКА и националния тим.
" В интерес на истината преди първия мач с ПАОК изобщо не чаках Левски да продължи. Казвам го почтено, въпреки че нямах и никаква концепция какво съставлява ПАОК сега. Но след първия мач и след успеха с 2:0 бях безусловно уверен, че Левски ще продължи напред. Просто видях по какъв начин Станимир Стоилов бе подредил тима. Той изнесе лекция по дисциплинираност и тактичност. С преливането на схемата, употребявайки трима бранители, Мъри толкоз ловко бе затворил тима, че гръцкият отбор в действителност изпадна в беззащитност.
На реванша в Солун Левски още веднъж сподели тъкмо такава дисциплинирана игра. Футболистите бяха толкоз съсредоточени и просто направляваха събитията на терена. От една страна Мъри не потегли да ги нападна гърците, което щеше да бъде ненужно, нито пък ги одобри пред вратата, където могат да се случат съдбовни неточности. Идеално извършени два дуела – търпеливо на реванша, с изчакване. Аз не виждах ПАОК по какъв начин ще вкара гол, а те с всяка минала минута бяха още по-притеснени, тъй като трябваше да връщат голове. И от терзание и напрежение се позволяват неточности, каквато направиха. И две седмици да бяха играли не виждах по какъв начин ПАОК можеше да стигне до освен това в тези мачове. Видяхте и алените картони – те идват тъкмо от моменти на изтощение.
Първата среща и ранният гол на " Герена " също изигра значима роля, само че тук се прояви ролята на треньора. Познавам Мъри добре и знам, че когато е концентриран, е окуражен да реализира нещо, няма какво да го отклони от пътя. В момента съгласно мен Станимир Стоилов е лицето на българския треньор. Показва най-хубавото от себе си!
Левски отсрочи мачове от вътрешното ни състезание и моментът е много внимателен. Левски не разполага с 20 равностойни футболисти, каквато е обстановката в Лудогорец да вземем за пример. И отлагането на мачовете е добре пристигнало. Мъри на процедура има един състав плюс една-две запаси. Моето мнение е, че всички би трябвало да оказват помощ и да влизат в състояние, когато наши тимове вземат участие в Европа. Нали въпреки всичко показват България, печелят точки и коефициент за страната ни. Образно казано – през днешния ден ти имаш потребност от отсрочване, на следващия ден може аз да имам. България е в такова състояние на футболната карта на Европа, че съгласно мен всички би трябвало да създадем и невъзможното, с цел да си оказваме помощ. От друга страна обаче са тимовете, които бяха противници на Левски и остават без мачове по-дълъг интервал от време. И те са прави за себе си, само че съгласно мен би трябвало да се влезе в състояние на евроучастниците. Според мен най-правилно постъпиха в ЦСКА, които не отложиха мачовете си – най-малко досега. Но тук има конкретизиране, че програмата им също им оказа помощ, досега беше по-лека. А и на " алените " им трябваха мачове, мачове и мачове – те би трябвало да играят, с цел да напаснат тима ", разяснява пред Биосферен резерват Медия Кременлиев.
" Станимир Стоилов още след мача с ПАОК се пробва да повтаря да няма и нотка на подценяване. Защото е обикновено, бил съм футболист и знам по какъв начин мислят изключително по-младите момчета – ние отстранихме ПАОК, та какво остава за тези малтийци. Познавайки Стоилов, съгласно мен ще ги отстраняват на ходом. Но не би трябвало да ги подценяват ", съобщи Кременлиев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР