Емблематичният бивш депутат д-р Димитър Игнатов е издъхнал, съобщи зет

...
Емблематичният бивш депутат д-р Димитър Игнатов е издъхнал, съобщи зет
Коментари Харесай

Почина емблематичен депутат на Костов

Емблематичният някогашен народен представител доктор Димитър Игнатов е умрял, заяви шурей му Марио Гаврилов. Една от най-колоритните фигури в Съюз на демократичните сили, а след това и основател на ДСБ на Иван Костов, бе бележит хирург, легенда в болница " Царица Йоанна " - ИСУЛ и дълготраен началник на БЛС.

Докато бе народен представител, той разкри и спря скандална скица за сенчесто финансиране на нова детска болница - концепция и желание, стартирани от тогавашния министър-председател Симеон Сакскобургготски. Кредит от австрийска банка и решение на кабинета на царя за изтегляне на 42 милиона евро, които да се зачислят към външния дълг на страната за построяването на педиатрия. Тогава дружно с Пламен Кенаров сезират основния прокурор Никола Филчев, с цел да се заеме с по думите му към оня миг, престъпен случай.

Заради абсурда в Народно събрание през 2004 година е основана краткотрайна анкетна комисия, която да нищи проблема. А няколко месеца по-късно излезе мнение, от което стана ясно, че изрично са открити корупционни схеми. Д-р Игнатов твърдеше, че страната ще бъде ощетена с най-малко 30 милиона.

Впоследствие, 2 години по-късно, той разкри пред публицисти, че е станал жертва на вербална експанзия от страна на Филчев, който си разрешил да го псува на улицата.

Игнатов е описван от някогашни седесари като човек със ужасно възприятие за комизъм, милеещ за българското опазване на здравето. Той познаваше всички проблеми на системата от вътрешната страна и се бореше за промяна.

За починалия си тъст журналистът Марио Гаврилов написа:

" Отиде си моя тъст доктор Димитър Игнатов. Мемо. Виртуозен хирург, политик със лична физиономия, най-хубавия тъст на света. Моят. Благодаря ти за политическите разногласия, за грижите, за неповторимите манджи, за любовта, за страстите и пристрастеността. Ще те запомня вечно пъстър и несравним. Сбогом, Мемо! ".

Съболезнования на околните!
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР