Емблематичният австралийски китарист Гавин Уеб за съжаление почина след шестгодишна

...
Емблематичният австралийски китарист Гавин Уеб за съжаление почина след шестгодишна
Коментари Харесай

След ожесточена битка с рака почина легендарен китарист

Емблематичният австралийски китарист Гавин Уеб за жалост умря след шестгодишна борба с рака.

Басистът, който беше най-известен като член-основател на рок групата Masters Apprentices, умря на 77-годишна възраст във вторник следобяд.

Неговите сътрудници от групата Мик Бауър, Браян Вотън и Рик Морисън използваха обществената мрежа Фейсбук, с цел да потвърдят тъжната вест.

One of the founding members of The Masters Apprentices, Gavin Webb, has died.
— ABC News (@abcnews)
Колегите му написаха:

„ Гавин влезе в живота ни преди 60 години. Той се причисли към групата ни като басист и от този миг стана член на фамилията ни и наш брат ".

„ Много ще ни липсва нашият Гавин и ще ценим дългогодишната връзка, която ще споделяме вечно – от Mustangs до Masters “.

Почитта продължи с прослава на невероятното 60-годишно музикално завещание на Гавин и съболезнования за партньорката му Шарън, синът му Бен и останалата част от фамилията му.

„ След като беше в ремисия няколко години, Гавин умря след шестгодишна борба с рака в Кралската болница в Аделаида във вторник следобяд на 16 април 2024 година ", оповестиха още членовете на групата.

„ Въпреки че Гавин говореше меко, дребното думи, които изрече, постоянно се зачитаха ".

„ Гавин оставя след себе си необикновено музикално завещание, което ще живее постоянно в музикалната история на Австралия ", прибавят членовете на групата.

Бързо заваляха почести от опечалени другари и почитатели, отдаващи респект на австралийския рок пионер .

Гавин, прочут с псевдонима си Спайдър, беше един от създателите на The Masters Apprentices, когато беше основан в Аделаида през 1965 година

Той напуща групата през април 1968 година заради стомашни язви и е сменен от Глен Уитли до разделянето на групата през 1972 година

Гавин се причисли още веднъж към групата за редица реюниън шоута през последните години, докато групата бе на турне, последното събиране бе още веднъж за фестивала Adelaide Fringe през 2016 г.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР