Еманюел Макрон и Тереза Мей подписаха договор за контрол над

...
Еманюел Макрон и Тереза Мей подписаха договор за контрол над
Коментари Харесай

Макрон и Мей се разбраха за контрол над имиграцията

Еманюел Макрон и Тереза Мей подписаха контракт за надзор над имиграцията, заяви Politico.

Френският президент е на посещаване във Англия, като организира диалози с английския министър председател.

Англия се е съгласила да изплати 44.5 млн. паунда за укрепването на сигурността по морската граница и на двете страни. Планира се градежа на стена, която да пази отиващите към пристанището в Кале камиони от навлизане на бежанци.

Договорено е и въвеждането на по-бързи процедури за разглеждане на молбите на имигрантите, искащи да преминат във Англия. Според Макрон по този начин те ще са по-бързи и по-хуманни.

„ Не съм тук, с цел да ви санкционирам или осъждам, а с цел да защитя единния пазар, който значително е основата на Европейски Съюз. Ако желаете достъп до единния пазар, бъдете мои посетители, само че ще би трябвало да допринасяте за бюджета и европейската пълномощия. Мисля, че по този начин е почтено “, съобщи Макрон.

Според специалисти той е призовал Англия да одобри модела на Норвегия за съдействие с Европейски Съюз.

„ Ние настояваме за всеобхватно съглашение за свободна търговия, което да обгръща, както стоките, по този начин и услугите, като по този начин Англия ще продължи да бъде международен финансов център и след излизането си от Европейски Съюз. Мисля, че това е добре за всички ни “, съобщи Мей.

Самият Макрон хареса концепцията на английския външен министър Борис Джонсън за градеж на мост над Ламанша. Според Джонсън сега се основава екип от специалисти, който да работи по инфраструктурни планове. Те ще бъдат обсъждани в бъдеще. Той беседва с Макрон преди срещата на президента с Тереза Мей.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР