Еманюел Макрон и Шиндзо Абе осъдиха днес жестоките атентати, извършени

...
Еманюел Макрон и Шиндзо Абе осъдиха днес жестоките атентати, извършени
Коментари Харесай

Макрон и Абе заявиха решимост да се борят срещу тероризма

Еманюел Макрон и Шиндзо Абе осъдиха през днешния ден жестоките атентати, осъществени точно на Великден в Шри Ланка. Те обявиха, че е належащо да си ускори интернационалната готовност против тероризма, съобщи Франс прес.

" В миг, когато броят на жертвите не стопира да пораства, Франция е изцяло солидарна с управляващите (на Шри Ланка) и с цялата нация и показва подготвеност да окаже каквато и поддръжка да е нужна ", съобщи френският президент при започване на визитата на японския министър председател в Елисейския замък.

" Всеки има право да изповядва вярата си без боязън и тези подли дейности би трябвало да бъдат наказвани ", добави Макрон, употребявайки израза " ислямски терористични актове ".

" Международното съдействие против тероризма изисква мобилизацията на всички и ще бъде в центъра на нашите цели " в година, в която Япония е ръководител на Г-20, а Франция на Г-7, сподели Макрон.

Наричайки на собствен ред нападението " непростимо и недопустимо ", Шиндзо Абе съобщи, че Япония, Франция и цялата интернационална общественост са " решени да се борят с тероризма ", заяви Българска телеграфна агенция.

Атентатите, които взеха живота на минимум 320 души, са дело на ислямистка радикална група, по първични данни на следствието.

Двамата държавници приказваха преди днешната си среща, последвана от работен обяд.

Абе изрази състраданието на страната си към Франция седмица след пожара в катедралата " Нотр Дам ", " шокирал надълбоко " японците. Той предложи Токио да помогне за възобновяване на емблематичната постройка.

На срещата си двамата водачи може да беседват за аферата със арестувания в Япония френски жител Карлос Гон, някогашен началник на автомобилните производители " Рено " и " Нисан ". На него са повдигнати четири обвинявания, в това число за заграбване на средства от " Нисан ", за обявление на по-ниски приходи от действителните и за корист с доверие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР