Президентът на САЩ Джо Байдън обяви нов пакет от военна

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обяви нов пакет от военна
Коментари Харесай

Байдън се извини на Зеленски за забавената помощ

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи нов пакет от военна помощ от 225 милиона $ за Украйна, оповестява Си Ен Ен. Той употребява срещата, с цел да се извини на украинския президент Володимир Зеленски за забавената американска помощ.

" Извинявам се за тези седмици на комплициране по отношение на това какво ще бъде признато във връзка с финансирането, тъй като имахме проблеми с приемането на законопроекта за тези средства заради някои от нашите доста консервативни членове, които попречиха на приемането му, само че го направихме, " сподели Байдън.

По-рано медиите оповестиха, че Вашингтон ще трансферира на Киев муниции за системите за залпов огън HIMARS, гаубици, бронирани машини, патрулни катери, противотанкови системи Javelin, противотанкови гранатомети AT-4 и ракети за Противовъздушна отбрана HAWK.

Всичко това ще бъде трансферирано от американски военни хранилища.

Припомняме, че съгласно нова инструкция на Съединени американски щати Украйна може да употребява такива оръжия, с цел да нанесе удари през границата с Русия, в случай че силите там нападат или се готвят да нападат. Тази смяна обаче не трансформира политиката на Съединени американски щати, която подрежда на Украйна да не употребява обезпечени от Съединени американски щати ATACMS или ракети с огромен обхват и други муниции за офанзивни удари в Русия, съгласно американски чиновници.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи в изявление за американския ефирен канал ABC News, че Съединените щати не разрешават потреблението на американски оръжия за офанзиви против Москва и Кремъл.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР