Еманюел Макрон беше сразен на евровота от излъскания френски национализъм.

...
Еманюел Макрон беше сразен на евровота от излъскания френски национализъм.
Коментари Харесай

Кой е Жордан Бардела - следващият премиер на Франция?

Еманюел Макрон беше съкрушен на евровота от излъскания френски шовинизъм. Неговото лице към този момент не е Марин льо Пен. А 28-годишният Жордан Бардела.

Модерен и харизматичен той способства за ребрандирането на крайнодясната партия и превръщането ѝ в по-приемлива за повече французи.

Бардела е наследник на италиански имигранти, въпреки да е отпред на антимигрантска групировка. Едва на 27-годишна възраст става партиен водач, кралят e на ТикТок с 1 милион и половина почитатели, което му разреши да разшири електората.

Той има огромен късмет да е идващият министър председател на Франция и разполага с оръжия, които липсват в арсенала на либералите на Макрон.

Може да му липсва опитът, който обичайно френските гласоподаватели чакат от своите политици, само че сигурно владее ТикТок пространството. 28-годишният Жордан Бардела употребява толкоз ловко обществените медии, че разшири известността на " Национален общ брой " измежду младите и безусловно съкруши центристите на Макрон на евровота.

Историята за предишното на Бардела е деликатно построена, с цел да притегля французи, които другояче не биха подкрепили " Национален общ брой ". Разказът е, че е израснал с един родител в блок в известния с престъпността си квартал " Сен Дени " в Североизточен Париж, а не като създателят на партията Жан-Мари льо Пен, който е живял в богато шато в западната част на столицата.

Истината е малко по-различна - не е бил безпаричен, татко му има бизнес и го праща в частни учебни заведения. Отказва се да учи география в Сорбоната и влиза в политиката едвам на 17-годишна възраст. Дъщерята на Жан-Мари - Марин, деликатно отглежда младия Бардела, с цел да го трансформира от млад партиен деятел в мощно оръжие. Става водач на партията на 27-годишна възраст.

" Няма началник, тя е политическият водач, а аз армейски военачалник. Това е екип от двама души, който Марин льо Пен искаше да откри след евровота през 2019 година. Работим дружно в естетика, тя се занимава с национална политика, аз с европейска, тя управлява опозицията в Народното събрание, аз провеждам партията за идващите години ", съобщи Жордан Бардела, ръководител на " Национален общ брой ".

Марин льо Пен разгласи, че Бардела ще стане министър председател, в случай че " Национален общ брой " завоюва предварителните избори. Той е по-мекото и по-приемливо лице на " Национален общ брой ", което в продължение на десетилетие тя гради.

За разлика от нея възрастта му разрешава да не носи клеймото на расисткото и ксенофобско минало на партията, не е съкрушен и от семейството льо Пен, която към момента провокира асоциации с създателя на групировката тогава под името " Национален фронт " - Жан-Мари.

И е кралят на ТикТок - видеата му са най-разнородни - от политически речи до срещи с последователи и обръщения за цената на живота. Говори умерено за миграцията, а не като съперника му левият центрист Рафаел Глюксман.

" Нашата цивилизация може да почине, в случай че не поемем контрола върху миграцията в този момент и бързо! ", разяснява Жордан Бардела.

Предизборните му събития са като турне на поп звезда, белязани от шумни млади почитатели, които скандират името му и желаят селфи с него. През последните месеци търси път към бизнеса, който по традиция страни от крайната десница.

На тези срещи излиза наяве, че възгледите му са по-либерални от тези на Марин льо Пен, която се цели в работещите французи. Наблюдатели предвиждат, че рано или късно льо Пен и Бардела ще се извърнат един против различен и антуражът на президента Еманюел Макрон продължава опитите да провокира раздор сред двамата, за момента без триумф.

" На всички желая да кажа, че упоритостите ни, дружно с Марин льо Пен, надвишават една елементарна политическа партия. Нашето предпочитание е да обединим всички французи, които желаят да изправят нацията на крайници и да разрешат Франция да си върне вярата ", сподели още Жордан Бардела.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР