Елвира Краснобаева спечели златен медал на обръч и сребърен на

...
Елвира Краснобаева спечели златен медал на обръч и сребърен на
Коментари Харесай

Пълен комплект медали за България при девойките на ЕП по художествена гимнастика в Израел

Елвира Краснобаева завоюва златен орден на обръч и сребърен на топка на финалите на обособените уреди при девойките на 38-о Европейското състезание по художествена гимнастика в Тел Авив (Израел). България приключва конкуренцията с цялостен комплект оценки след бронза отборно през вчерашния ден и златото и среброто на Краснобаева.

Националката стана шампионка на обръч. Тя изигра чудесно композицията си и получи оценка от 31.900 точки, от които 14.4 за компликация.

Това е първа европейска купа за България при девойките след златото на лента и среброто на топка на Стилияна Николова в Киев 2020.

Втора се подреди Лиляна Левинска (Полша) с 31.400 точки, а трета е Альона Тал Франко (Израел) с 31.350 точки.

На топка Краснобаева също се показа доста мощно и беше оценена с 31.500 точки, което й донесе второто място.

Европейска шампионка стана представителката на домакините Мишел Муниц с 32.150 точки, а трета е Кристина Драган от Румъния с 30.700 точки.

Краснобаева получи своите медали от президента на Европейската гимнастика Фарид Гаибов, който връчи оценките на всички медалистки.

На бухалки Дара Стоянова се подреди на четвърто място. Тя позволи една неточност и в началото получи 27.900 точки. След това българският щаб подаде контестация, която беше почетена и оценката е беше нараснала на 28.400.

Златна медалистка е Амалия Лика (Румъния) с 30.100 точки, а след нея се подредиха Лиляна Левинска (Полша) с 29.100 и Камила Гафарова (Азербайджан) с 28.550 точки.

На лента, където нямаше българско присъединяване, призовата тройка е Даниела Муниц (Израел) с 29.900 точки, Тара Драгаш (Италия) с 29.050 и Лиляна Левинска (Полша) с 28.200 точки.

Финалите при девойките се забавиха с над 30 минути поради многото подадени контестации от тимовете.

Утре Европейското състезание продължава с квалификациите при дамите с присъединяване на Боряна Калейн и Стилияна Николова, които ще показват композициите си с бухалки и с лента.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР