elperiodico.comРазследването, което полицията в Каталуния води срещу премиера Бойко Борисов

...
elperiodico.comРазследването, което полицията в Каталуния води срещу премиера Бойко Борисов
Коментари Харесай

Сега: Испанската полиция продължава разследването срещу Борисов за Къщата в Барселона

elperiodico.com

Разследването, което полицията в Каталуния води против премиера Бойко Борисов по абсурда, станал прочут като " Барселонагейт ", още не е завършило. Това споделиха пред " Сега " от прессцентъра на службата. Бяха отказани и детайлности по следствието, защото още е висящо. " Сега " още чака отговори от испанската прокуратура по тематиката.

Скандалът " Барселонагейт " се развихри с нова мощ в края на февруари, когато испанският вестник " Ел Периодико " излезе с обява, обвързвана с парцели и компании в Барселона, които испанските управляващи ревизират за пране на пари. Изданието разгласява три страници следствие, в което се твърди, че полицията в Каталуния Mossos d´Esquadra и профилираното звено за битка с корупцията към испанската прокуратура проверяват дали министър председателят Бойко Борисов има отношение към " интернационална скица за пране на пари ", през която от 2013 година в Испания са влезнали 5 млн. евро през две регистрирани в Барселона компании - Numin Invest SL и Emma BGS SL. Двете сдружения са свързани с някогашната манекенка Борислава Йовчева.

 

Още през май 2019 година обаче Елена Йончева, която в този момент е евродепутат, сезира тогавашния основен прокурор Сотир Цацаров по този проблем. Прокуратурата не реализира резултати по тази инспекция, само че след обявата в " Ел Периодико ", се самосезира. Вече 2 месеца обаче няма никаква информация какво се прави по тази инспекция.

Преписката, формирана откакто прокуратурата се сезира сама по испанската обява, е в Специализираната прокуратура. Електронният ригистър на преписките демонстрира, че на 3 април спецпрокуратурата е упълномощила инспекцията на различен орган. Не излиза наяве обаче кой е той. Би могло да е антикорупционната комисия КПКОНПИ, може да е Национална агенция за приходите, или друга институция.

По-старата инспекция, тази по сигнала на Йончева, е във Върховната касационната прокуратура. Според електронното деловодство на държавното обвиняване на 22 август 2019 година прокуратурата е трансферирала топката към антикорупционната комисия КПКОНПИ, която в този момент се оглавява от Цацаров. Там следите на инспекцията се губят.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР