Елизабет Уорън, един от основните кандидати за президент на САЩ

...
Елизабет Уорън, един от основните кандидати за президент на САЩ
Коментари Харесай

Елизабет Уорън разкри $20,5 трлн. план за „Медикеър” за всички

Елизабет Уорън, един от главните претенденти за президент на Съединени американски щати от Демократическата партия, разгласява проект по какъв начин ще събере пари за " Медикеър " (Medicare) за всички, откакто някои от съперниците й в партията, в това число Джо Байдън, я разкритикуваха, защото не е изложила по какъв начин ще реализира концепцията си, написа " Ню Йорк таймс ".

" Медикеър " е федерална стратегия за здравно обезпечаване на хора на възраст над 65 години или хора със характерни болести и инвалиди.

Уорън предлага 20,5 трилиона $ нови разноски през идващото десетилетие. Тя ще употребява микс от източници, с цел да събере парите, в това число като изиска от работодателите и бизнеса да платят трилиони долари на държавно управление, заменяйки огромна част от това, което сега харчат за здравни осигуровки за чиновниците. Тя ще сътвори налог върху финансовите транзакции при търговията с акции, промени в данъчната система и понижаване на военните разноски с 800 милиарда $.

Важна част от проекта е, че не се планува повдигане на налозите на американската междинна класа. Уорън на няколко пъти трябваше да дава отговор на този въпрос по време на президентските диспути. С проекта тя също може да отговори на рецензията, че предложенията й са нереалистични.

На процедура сенаторът от Масачузетс предлага 20,5 трилиона $ нови разноски посредством огромно нарастване на налозите за бизнеса и богатите американци, с цел да платят за " Медикеър " за всички.

Повече от половината американци са здравноосигурени от работодателите, само че в проекта на Уорън се планува премахването му и замяната му с безвъзмездна държавна здравна осигуровка за всички американци. " Ню Йорк таймс " написа, че това е фундаментална смяна в задвижваната от пазара система, която дефинира здравната грижа в Съединени американски щати от десетилетия, само че води до огромно неравноправие в качеството, услугата и цената. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР