Елитният Кьолн отпадна по куриозен начин от турнира за Купата

...
Елитният Кьолн отпадна по куриозен начин от турнира за Купата
Коментари Харесай

Абсурдна ситуация изхвърли Кьолн от Купата на Германия

Елитният Кьолн отпадна по чудноват метод от шампионата за Купата на Германия, откакто на осминафиналите отстъпи с 4:5 от Хамбургер ШФ като хазаин след осъществяване на дузпи. Решаващият удар от бялата точка се оказа този на Флориан Кайнц от състава на “козлите”, който стреля и осъществя. Очакваше се това да бъде следващата вкарана дузпа и изстрелите да продължат.

На повторенията обаче се видя, че при удара футболистът на Кьолн прави двойно допиране на топката - по едно и също време и с левия, и с десния крайник, което е нещо доста рядко срещано нещо. В случая това е нарушаване на правилника, съгласно който коженото кълбо би трябвало да премине голлинията единствено след едно допиране на изпълняващия футболист.

Така ударът на Кайнц беше избран като пропуск, а това се оказа задоволително за триумф на Хамбургер с 4:3 при дузпите.

Преди това двата отбора не съумяха да си вкарат гол в постоянното време, а в продълженията си размениха по един, като този за Кьолн пристигна във втората минута след приключването на 120-ата. И той беше от углавен удар, вкаран от Антони Модест. Преди това Глатцел беше прецизен за втородивизионния Хамбургер в 92-рата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР