Елитната Революционна гвардия на Иран ще играе активна роля в

...
Елитната Революционна гвардия на Иран ще играе активна роля в
Коментари Харесай

Забравете за разоръжаване на "Хизбула", отсече Иран

Елитната Революционна армия на Иран ще играе дейна роля в определяне на трайно " прекъсване на огъня " в раздираната от спор Сирия. Това разгласи началникът на армията Мохамед Али Джафари , добавяйки, че разоръжаването на ливанската радикална формация " Хизбула " не предстои на преговаряне, оповестява иранската държавна телевизия.

" Хизбула би трябвало да бъде въоръжена да се бори против врага на ливанската страна, който е Израел. Разбира се, че те би трябвало да разполагат с най-хубавите оръжия, с цел да защитят сигурността на Ливан. Този въпрос не предстои на преговаряне ", подчертал Джафари.

През последните седмици напрежението в района набъбна сред сунитската монархия Саудитска Арабия и шиитски Иран , чието съревнование провокира катаклизми в Сирия , Ирак, Йемен и Бахрейн.

Саудитска Арабия упрекна подкрепяната от Иран " Хизбула ", че подкрепя бунтовниците хуси в Йемен и е изиграла роля в ракетната офанзива против Кралството по-рано този месец. Иран и " Хизбула " отхвърлят тези изказвания.

Джафари повтори позицията на Иран по противоречивото си създаване на балистични ракети, наблягайки, че ракетната стратегия на Ислямската република е за отбранителни цели и не е въпрос, по който може да се водят договаряния.

Програмата не беше част от нуклеарното съглашение със международните сили от 2015 година, според което Иран се съгласи да ограничи нуклеарната си стратегия в подмяна на анулацията на някои наказания.

" Иран няма да договаря за своята отбранителна стратегия... няма да има никаква договаряния за нея ", натърти началникът на Революционната армия.

" Коментарите на (френския президент Еманюел) Макрон по отношение на нашите ракетни действия са поради това, че той е млад и некомпетентен ", акцентира Джафари.

Макрон съобщи по-рано този месец, че Техеран би трябвало да бъде по-малко нападателен в района и би трябвало да обясни тактиката към програмата си за балистични ракети.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР