Елитната 47-ма механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ),

...
Елитната 47-ма механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ),
Коментари Харесай

US издание: Елитна бригада на ВСУ в Авдеевка е обкръжена и на ръба на разгрома

Елитната 47-ма механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), ситуирана в град Авдеевка в Донецка област, е обкръжена и е принудена да се бори с възходящ дефицит на муниции. Това оповестява американското издание Military Watch Magazine, като се базира на " голям брой отчети от украински и западни източници “, написа " Фокус ".

Британските отчети демонстрират, че бригадата е трябвало да нападна съветска колона, преди да се свърже с щурмова пехота на северния фланг в Авдеевка, само че не е съумяла да го направи заради липса на муниции. Усилията на бригадата да спре настъплението на съветските сили в града бяха разказани от The Times като " обезверени “, подхранващи усещанията за " неминуем колапс “ на украинските позиции и намаляващи вярата за попречване на съветска победа до началото на новогодишните празници.

Бригадада има статут на елитна, защото употребява най-новата техника, трансферирана от страните на НАТО. В публикацията се прецизира, че става въпрос за немските танкове Leopard 2A6, американските бойни машини на пехотата (БМП) Bradley и самоходните артилерийски установки (САУ) М109. Разположена е в Авдеевка.

Leopard 2 и Bradley понесоха тежки загуби от началото на несполучливата, траяла месеци контраатака на ВСУ против съветските позиции, което принуди мнозина анализатори да преразгледат предходните си догатки за хода на бойните дейности.

Военнослужещ от 47-а бригада, представен като " сержант Данило ", приказва за " гадна обстановка ", защото дефицитът на снаряди принуждава бойците да взимат невъзможни решения на живот и гибел.

" През лятото имахме 10 пъти повече муниции, и с по-добро качество... Американските патрони се доставят в партиди с съвсем идентични тегла, което улеснява коригирането на стрелбата, с доста малко патрони. Сега имаме снаряди от целия свят с друго качество и получаваме единствено по 15 за интервал от три дни. Миналата седмица получихме негодна партида. "

По този метод, вместо да стрелят по руснаците незабавно щом влязат в обсега им, украинците са принудени да изчакват. Мунициите, създадени от европейските страни, доста постоянно са подложени на критика поради неприятно качество и от време на време са считани за съвсем безполезни, " като италианското съоръжение е изключително известно с неприятното си качество, за разлика от превъзходното, наследено от руската ера или създадено от Съединени американски щати “, изяснява публикацията.

Сержант Данило коментира обстановката в своята бригада по следния метод: " Трябва да направляваме нашия бранш от четири километра, тъй че да можем да убием няколкостотин съветски бойци, преди да стигнат до нашата пехота, и да имаме единствено няколко ранени. Но без муниции не можем. Когато са двама или трима бойци, не изстрелвам повече. Само когато е сериозна обстановка - да речем, 10 момчета покрай нашата пехота - тогава работим. Ако нашите снаряди не са с еднообразно тегло, залпът ще мине на 200 метра около руснаците. И тогава е прекомерно късно “, споделя той.

Тъй като дефицитът на муниции съществено подкопава бойните качества даже на елитните групи, статутът на наборните елементи, които съставляват по-голямата част от украинската войска, остава още по-съмнителен. За разлика от това, съветските сили са все по-добре оборудвани, като по-специално има индикации, че запасите от балистични ракети са нарастнали доста през последните 18 месеца, което улеснява използването им против позициите на украинците.

Западни и съветски източници са все по-единодушни, че Украйна е изпратила огромен брой наборници в боевете с нищожно образование и подготовка, което е довело до рискови равнища на загуби към 80-90 % и предстояща дълготрайност на живота на фронта, измерена в часове, личният състав от елементи като 47-ма бригада се считат за надалеч по-ценни.
Добрите бойни качества на такива единици вършат жертвите измежду тях евентуално опустошителни за по-широките украински военни старания. На 10 декември бе обявено, че съветските сили са възобновили офанзивата против Авдеевка, като ВСУ оповестиха по това време: " Врагът стартира през вчерашния ден масирани щурмови дейности с поддръжката на бронирани машини на Авдеевско и Мариинско направление ".

По този метод статутът на 47-а бригада има капацитета да играе решаваща роля в изхода от борбите в района, които от своя страна имат обилни последствия за по-широките военни старания заради стратегическото местонахождение на територията. Сривът на позициите към Авдеевка и на боеспособността на 47-ма бригада би лимитирал съществено способността на Киев да продължи съществено да оспорва съветския надзор над Донецк.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР